Bitcoin cash, BCH
Bitcoin Cash nieuws

De Drijfveren Achter de Spectaculaire Prijsstijging van Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, een toonaangevende cryptocurrency, zet een verbluffende rally voort met een indrukwekkende sprong van 30% in slechts 24 uur. Deze opwaartse trend brengt het dichter bij de aanzienlijke mijlpaal van $300. Op het moment van schrijven kent Bitcoin Cash (BCH) een prachtige stijging van 31,38%, waardoor de handelsprijs momenteel schommelt rond de $298.

Indrukwekkende groei in korte tijd

Bitcoin Cash (BCH), momenteel de 14e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $5,71 miljard, heeft de afgelopen dagen een sensationele stijging van de prijs gekend. In een span van slechts 10 dagen sinds 20 juni heeft BCH een verbazingwekkende prijsstijging van maar liefst 200% ervaren.

Maar het is niet alleen de prijs die astronomisch is gestegen. Het handelsvolume heeft ook een sterke toename gezien, en is in dezelfde periode met meer dan tien keer toegenomen, wat de immense belangstelling en activiteit rond deze cryptocurrency onderstreept.

BCH koers 30 jun 2023
BCH/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

De drijvende kracht achter de Bitcoin Cash prijsstijging

De hoofdoorzaak van de prijsstijging van Bitcoin Cash (BCH) lijkt de lancering van crypto exchange EDX Markets op 20 juni te zijn. Met de steun van enkele van de grootste institutionele spelers in de markt, waaronder Fidelity en Citadel, heeft EDX Markets een flinke boost gegeven aan BCH.

De toevoeging van BCH, samen met drie andere cryptocurrencies op EDX Markets, heeft ertoe geleid dat analisten ervan overtuigd zijn dat BCH meer als commodity dan als security zal worden behandeld. Dit is met name relevant omdat de Amerikaanse SEC streng optreedt tegen de crypto-industrie, waarbij er een groeiende vrees bestaat dat altcoins de status van security zouden kunnen krijgen.

De Rol van Zuid-Korea in de BCH Prijsstijging

Volgens gerenommeerde crypto-analist Colin Wu, kan Zuid-Korea een sleutelfactor zijn geweest in de recente prijsstijging van Bitcoin Cash (BCH). Upbit, de grootste cryptobeurs in Zuid-Korea, heeft in de afgelopen 24 uur een handelsvolume van meer dan $350 miljoen voor BCH geregistreerd. Dit indrukwekkende cijfer vertegenwoordigt 23,58% van het totale handelsvolume van BCH.

Zuid-Korea heeft zich gevestigd als een van de grootste markten voor cryptocurrencies wereldwijd. Binnen deze markt tonen beleggers een bijzonder optimisme voor Bitcoin Cash (BCH). Deze gecombineerde factoren lijken een cruciale rol te hebben gespeeld in de buitengewone prijsrally van BCH, die de cryptocurrency dichter naar de opmerkelijke mijlpaal van $300 brengt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin Cash kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten