Bitcoin

De hash rate van Bitcoin steeg met 27% in 2021

De Bitcoin hash rate was dit jaar misschien wel net zo volatiel als de Bitcoin-prijs, desondanks is het dit jaar met 27% gestegen.


Een volatiel jaar

Bitcoin beleefde een volatiel 2021. De prijs van de token bereikte in november een all-time high van bijna $69.000, maar verloor bijna 25% van zijn waarde in de daaropvolgende weken. Ondanks een turbulent jaar, is de Bitcoin prijs in 2021 nog steeds met ongeveer 80% gestegen.

Ook de hash rate was getuige van een sterke stijging, ondanks het Chinese verbod op cryptomining. Eerder dit jaar kondigde China, ooit het centrum van wereldwijde Bitcoin-miners, een volledig verbod aan op het minen van digitale activa.

De mining hash rate daalde met meer dan 50% na de aankondiging. Het herstelde zich echter snel toen grote BTC-miners naar andere locaties verhuisden. Gegevens van Glassnode laten zien dat de hash rate van Bitcoin-mining dit jaar met 27% is gestegen. Glassnode zei er het volgende over:

“De hash rate begon in 2021 rond de 143 EH/s en steeg tot wat toen een ATH was van 180 EH/s in mei. Dit werd gevolgd door een steile daling van 53%, omdat miners in China werden gedwongen hun activiteiten te staken en hun hardware te verhuizen of te herdistribueren naar nieuwe jurisdicties. Daarna is het volledig hersteld van deze enorme daling, met een hash rate die naar nieuwe ATH’s op 182 EH/s ging. Hiermee steeg de hash rate in 2021 met 27%. De oorzaak van dit succes wordt aangedreven door verandering van minersinkomsten. Dit werd aangeboden door het Bitcoin-protocol als een beloning voor het oplossen van blokken.”


Belangrijkste ontwikkelingen

Het aanbod van BTC op exchanges is dit jaar aanzienlijk gedaald. In 2021 bedroeg de netto jaarlijkse uitstroom van Bitcoin bijna 68.000 BTC. Bitcoin-houders op lange termijn hebben 1,8 miljoen munten aan hun bezit toegevoegd. Aan de andere kant daalde het aanbod op korte termijn met 1,4 miljoen BTC.

Al met al was 2021 een achtbaan voor Bitcoin-investeerders, handelaren, HODLers, analisten, miners en critici. Taproot werd geïmplementeerd, miners verhuisden vanuit China en meerdere acties van de FUD zorgden voor een veelbewogen jaar.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen