Bitcoin

De laatste keer dat er een presidentieel debat was, was de Bitcoin $630 waard

De laatste keer dat er in Amerika een presidentieel debat plaatsvond was de Bitcoin prijs minder dan een tiende van de huidige waarde. Het laat zien hoeveel er in vier korte jaren kan veranderen.


Bitcoin heeft veel meegemaakt

In het afgelopen halve decennium heeft Bitcoin een aantal spraakmakende momenten meegemaakt, sommige goed, andere slecht. Zo kregen we in Nederland te maken met een ware ‘Bitcoin familie’, werd BitConnect geboren voordat het even later een grote scam bleek en Tweette Trump furieus over de digitale valuta. Maar de grootste spraakmaker is wel de verandering van de Bitcoin prijs.

“Voor de goede orde, de laatste keer dat we een presidentieel debat hadden, was de prijs van Bitcoin $617,” tweette Kling.


Het vorige presidentiële debat

De laatste keer dat Amerika een een presidentieel debat zag was 19 oktober 2016. Zoals we ons waarschijnlijk allemaal herinneren, namen Hillary Clinton en Donald Trump het tegen elkaar op in dit debat. Als we de gegevens van CoinMarketCap erbij pakken lag de prijs van 1 Bitcoin op deze datum rond de $630.

Dit was het derde en laatste debat tussen beide kandidaten, waarbij de twee eerdere debatten plaatsvonden op 26 september 2016 en 9 oktober 2016. Bitcoin zag zijn prijs geleidelijk stijgen gedurende de periode, van $600 op 26 september naar $ 714 met eind oktober.

Sindsdien vloog de Bitcoin koers omhoog. De munt bereikte zelfs een recordhoogte van bijna $20.000 in december 2017.


Bitcoin kopen is altijd een goed idee

Tijdens het nieuwe presidentiële debat zei geen van beide kandidaten iets zinnigs over Bitcoin, hoewel er genoeg verteld over de bredere Amerikaanse economie. Met andere woorden, Bitcoin is misschien gedaald van de hoogtepunten van eind 2017, maar 2020 vertoont veelbelovende tekenen van stabiliteit voor het populairste bezit van crypto’s.

De cryptogemeenschap was gisteravond absoluut niet onder de indruk van de prestaties van beide kandidaten, en stelde zelfs openlijk voor om zich van stemming te onthouden.

Het enige waar de meeste mensen in crypto het nog steeds over eens zijn is dat het kopen van Bitcoin een goed idee is.

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?