Ethereum Nieuws

De London Hard Fork van Ethereum is nu live

De langverwachte London Hard Fork is nu live. Dit luidt een aantal belangrijke nieuwe veranderingen in op het Ethereum netwerk.


Hoe zit het met de transactiekosten?

De Londen hard fork van Ethereum is zojuist uitgevoerd op bloknummer 12965000

De fork brengt vijf belangrijke wijzigingen in het netwerk met zich mee, waarvan de meest opvallende EIP-1559 is. Hoewel er is gezegd dat EIP-1559 de transactiekosten op Ethereum zal verlagen, is dit niet helemaal juist. 

In plaats daarvan kunnen gebruikers beter inschatten hoeveel een transactie daadwerkelijk kost. Dit betekent dat gebruikers, in plaats van blindelings een transactie met extra gas te dempen om ervoor te zorgen dat miners de transactie verwerken, nauwkeuriger kunnen zijn in hun schattingen. Dit zal er waarschijnlijk leiden dat ze minder betalen. 

Dus in zekere zin zal het de transactiekosten verlagen. Maar niet helemaal op dezelfde manier als mensen erover denken.


Ethereum wordt schaarser

Nu de London hard fork live is, worden de transactiekosten die voorheen aan miners werden betaald nu ‘geburned’ en uit de circulatie gehaald. Dat betekent dat er Ethereum tokens uit de omloop worden gehaald. Hierdoor zal de token schaarser worden. En aangezien populaire sectoren binnen het ecosysteem, waaronder gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), meer vraag naar de cryptocurrency creëren, zal de prijs naar verwachting stijgen. 

Het valt echter nog te bezien of de prijs van Ethereum hierdoor stijgt. Voor nu lijkt de munt al wel bezig aan een prachtige koersstijging. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $2.800. Dat is 7 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten