NFT
NFT

De luchtvaartmaatschappij Lufthansa lanceert een NFT-loyaliteitsprogramma

Lufthansa, één van de vooraanstaande luchtvaartgroepen in Europa, heeft een opmerkelijke stap gezet in de wereld van digitale activa door zijn NonFungible Token (NFT) loyaliteitsprogramma te onthullen op het Polygon Network.

Deze innovatieve benadering stelt reizigers in staat om hun vluchtervaringen om te zetten in waardevolle NFT’s, waarmee ze een schat aan exclusieve beloningen kunnen ontgrendelen, waaronder frequent flyer-mijlen en toegang tot luxe businesslounges.

Lancering van Uptrip

Vandaag heeft Lufthansa de lancering van Uptrip aangekondigd, een nieuwe mobiele applicatie die ontwikkeld is door Lufthansa Innovation Hub, de digitale innovatieafdeling van de luchtvaartgroep, in samenwerking met Miles & More, het frequent flyer-programma van de luchtvaartmaatschappij.

Instapkaarten scannen en converteren naar NFT-ruilkaarten

Volgens de bekendmaking hebben vliegtuigpassagiers nu de mogelijkheid om met de app hun instapkaarten te scannen en deze te converteren naar NFT-ruilkaarten. Binnen de applicatie dienen gebruikers hun cryptocurrency-wallets te koppelen om zo hun Uptrip NFT’s te creëren en over te dragen. Wanneer passagiers bepaalde NFT-collecties voltooien, komen ze in aanmerking voor diverse beloningen, waaronder vluchtupgrades, toegang tot luchthavenlounges, het bereiken van een frequent flyer-status, of het ontvangen van awardmijlen.

Kristian Weymar, een vooraanstaande figuur bij Lufthansa Innovation Hub, benadrukte in de aankondiging dat Web3 zich nog in een vroege fase bevindt, waarbij gebruikers weliswaar nieuwsgierig zijn, maar nog aarzelen om er volledig in te duiken. Weymar onderstreepte het doel van het project om Web3 toegankelijk te maken voor hun klanten.

Christopher Siegloch, hoofd programmaontwikkeling bij Miles & More, verklaarde dat Uptrip een enorme belangstelling heeft gegenereerd. De bekendmaking meldde dat er al meer dan 20.000 aanmeldingen zijn geweest en dat er maar liefst 200.000 NFT-handelskaarten zijn gegenereerd.

Interesse in Web3-technologieën

Eerder dit jaar toonde Lufthansa interesse in het integreren van Web3-technologieën in haar bedrijfsactiviteiten. In mei deelde Johannes Walter van Lufthansa Group zijn inzichten, waarbij hij benadrukte dat decentralisatie en tokenisatie nieuwe zakelijke kansen kunnen bieden.

Tegelijkertijd hebben andere actoren in de luchtvaartindustrie eveneens hun plannen aangekondigd om Web3-concepten te omarmen. In 2022 onthulde Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, haar voornemen om Bitcoin-betalingen te accepteren en NFT’s te introduceren.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?