Cardano Nieuws, Regulatie Nieuws

Cardano Nieuws, Regulatie Nieuws

De maker van Cardano voorspelt dat veel staten het voorbeeld van El Salvador zullen volgen

Nadat El Salvador het eerste land werd dat Bitcoin als nationale munt invoerde, voorspelde IOG CEO Charles Hoskinson dat andere landen in de toekomst zouden kunnen volgen.


Crypto als onderveel van monetair beleid

Charles Hoskinson, onder andere de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft laten weten dat de komende jaren erg belangrijk zullen zijn voor de crypto-wereld. Hoskinson is dan ook van mening dat meer natiestaten cryptocurrencies steeds serieuzer gaan nemen. Hij zegt hierover het volgende:

In de komende jaren zullen veel meer natiestaten crypto gebruiken als onderdeel van hun monetaire beleid. Of als reserves in hun centrale banken, of door cryptocurrency rails te gebruiken voor centrale bankafwikkelingen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Bitcoin wettig betaalmiddel in El Salvador

Volgens Hoskinson kan het feit dat El Salvador Bitcoin wettig betaalmiddel maakt, een moment zijn om na te denken over hoe ver de sector in slechts 12 jaar is gekomen:

Wij, de industrie, hebben gewonnen. Nu zijn we alleen nog de details aan het uitzoeken van wat het werkelijk betekent.

De bekende cryptomagnaat voegt eraan toe dat elke natiestaat vanaf nu met zijn eigen cryptocurrency-strategie zal moeten komen.

Dit legitimeert de overtuiging dat wij controle moeten hebben over het geld in onze zakken en dat wij uiteindelijk moeten kunnen bepalen hoe dat geld circuleert en wie het ontvangt.

Hoskinson nam ook stelling tegen crypto tribalisme, door te beweren dat er meer dingen zijn die leden van de cryptocurrency industrie verenigen dan hen verdelen.

De datum van Cardano’s smart contract lancering is inmiddels bevestigt: 12 september 2021. Het is hierdoor nog maar even afwachten op smart contracts op het netwerk van Cardano.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten