Stablecoin

De marktkapitalisatie van Tether overtreft de $40 miljard

Tether, de grootste stablecoin ter wereld, bereikte onlangs een nieuwe belangrijke mijlpaal. De totale marktkapitalisatie is namelijk gestegen tot boven de $40 miljard.


Marktkapitalisatie Tether neemt toe

Tether (USDT), ‘s werelds meest liquide stablecoin, overtrof woensdag de $40 miljard aan marktkapitalisatie. Dit onderstreept de snelle groei van het beleggen in crypto valuta’s in het afgelopen jaar. De marktkapitalisatie van Tether ligt nu, volgens CoinMarketCap, op $40,3 miljard. Hiermee is het de op twee na grootste digitale valuta achter de Bitcoin en Ethereum.

Totale marktkapitalisatie USDT – Bron: CoinMarketCap

In vergelijking tot andere stablecoins is Tether vier keer zo groot als de USD Coin (USDC). Deze heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $10 miljard. Volgens Messari bedraagt de dominantie van USDT momenteel ongeveer 67%.

De marktkapitalisatie van Tether is de afgelopen 12 maanden meer dan verdubbeld. Precies een jaar geleden lag de marktkapitalisatie namelijk rond de $21 miljard.


Controverse rondom Tether is weg

USDT wordt beschouwd als een stablecoin omdat het aanbod de vraag van de markt naar crypto valuta’s weerspiegelt. USDT is het belangrijkste handelspaar op bijna alle crypto exchanges en heeft dan ook een enorm handelsvolume.

Ondanks de populariteit van de munt is er in het verleden veel controverse rondom de stablecoin geweest. Zo werd er gezegd dat de munt niet volledig gedekt werd door USDollars en ook is de munt in verband gebracht met marktmanipulatie.

Een groot deel van de angst werd eerder vorige maand weggenomen nadat Bitfinex en Tether een schikking hadden getroffen in een zaak tegen Tether. De bedrijven kregen de opdracht om $18,5 miljoen te betalen als onderdeel van een schikking met de NYAG. Ze kwamen overeen om hun reserves de komende twee jaar elk kwartaal te rapporteren.