Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Tether betaalt van $18,5 miljoen boete na schikking met NYAG

Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met het kantoor van de procureur-generaal in New York in de zaak tegen Tether. De autoriteiten van New York beweerden dat Tether een verkeerde voorstelling gaf van de mate waarin Tether-tokens werden gedekt door fiat-onderpand.


De Tether zaak is afgehandeld

De schikking betekent dat Bitfinex en Tether $18,5 miljoen aan schadevergoeding moeten betalen aan de staat New York. Daarnaast moeten Bitfinex Tether verplicht openbare rapporten verstrekken van hun reserves en transacties. De rapportages zullen de komende twee jaar elk kwartaal moeten worden ingediend. Ten slotte vereist de schikking ook dat Bitfinex en Tether stoppen met het bedienen van klanten in de staat New York.

De aanklacht tegen Tether was dat de stablecoin op bepaalde momenten niet volledig werd ondersteund door reserves. Bitfinex zou een kredietlijn hebben geopend bij Tether om een schuld van $850 miljoen terug te betalen. De schuld is sindsdien gesloten. Hoewel de documenten specifieke claims doen over de status van de Tether-reserves in 2017 en 2018, lijken de toezichthouders geen problemen te hebben met de reservestatus van Tether in 2021.

De schikkingsboete van $18,5 miljoen die Tether moet betalen is een magere straf. Zeker als je in acht neemt dat er $35 miljard aan USDT in omloop is. Een woordvoerder van Tether vertelde dat het bedrijf blij is dat ze een schikking hebben getroffen. Ze schreven:

Volgens de voorwaarden van de schikking erkennen we geen overtredingen. Het schikkingsbedrag dat we hebben afgesproken te betalen aan het kantoor van de procureur-generaal moet worden gezien als een maatstaf voor onze wens om deze kwestie achter ons te laten en ons op onze zaken te concentreren. dat onze klanten de afgelopen twee jaar loyaliteit en toewijding aan onze bedrijven hebben getoond, terwijl dit onderzoek aan de gang was. “

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten