NFT
NFT

De NFT-marktplaats van Coinbase heeft bijna geen gebruikers

De nieuwe NFT-marktplaats van de crypto exchange Coinbase slaagt er nog niet in om gebruikers aan te trekken.

Een dramatische start voor Coinbase NFT

Op de eerste dag dat de marktplaats beschikbaar was meldde minder dan 150 nieuwe gebruikers zich aan bij het platform, zo blijkt uit gegevens van Dune Analytics. De marktplaats genaamd ‘Coinbase-NFT’ heeft in totaal slechts 1.200 gebruikers.

Er vonden ook maar 150 transacties plaats op de eerste dag, wat neerkwam op een handelsvolume van ongeveer $75.000. Dat is minder dan de prijs van één Bored Ape.

https://twitter.com/0xBotwin/status/1521892746478370816

Over de NFT-markt

NFT’s zijn tokens die worden gebruikt om eigendom van digitale items, zoals kunst, game-items of andere items, aan te tonen. De waarde van de NFT-markt is het afgelopen jaar explosief gestegen en ligt nu ver boven de $20 miljard.

Op dit moment is OpenSea verreweg het grootste NFT-handelsplatform ter wereld. De marktplaats genereert elke maand miljarden dollars aan handelsvolume. OpenSea zag gisteren bijvoorbeeld 177,2 miljoen aan Ethereum verhandeld worden. Sinds de lancering hebben er al 1,65 miljoen gebruikers een account aangemaakt op de website van OpenSea.

Hoezo meldt niemand zich aan voor Coinbase NFT?

De NFT-markt is dus nog altijd populair, maar waarom maakt dan niemand een account op de Coinbase NFT-marktplaats? Daar zijn een aantal redenen voor aan te wijzen. Ten eerste is er al heel veel concurrentie en er komt razendsnel concurrentie bij. Zo kondigde crypto exchange Kraken woensdag aan dat de wachtlijst open is voor zijn ‘Kraken-NFT’ marktplaats. Hierop zullen gebruikers geen transactievergoedingen hoeven betalen.

Coinbase daarentegen biedt eigenlijk geen enkel voordeel aan gebruikers om de overstap te maken van OpenSea, naar Coinbase NFT.

Ook de timing van de lancering is niet optimaal. De cryptomarkt bevindt zich namelijk in een stevige bearmarkt. De crypto prijzen zijn met meer dan 40% gedaald ten opzichte van hun hoogtepunt en ook de maandelijkse NFT-verkopen liggen een stuk lager dan op hun hoogste punt.

Al met al is het dus een dramatische lancering geweest voor het Coinbase NFT team.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?