Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

De nieuwe president van Zuid-Korea stelt belastingen op crypto uit

De nieuwe president van Zuid Korea, genaamd Yoon Seak-yeol, kondigde gisteren aan dat hij ervoor wil zorgen dat inwoners van het land nog geen belasting hoeven te betalen over de winsten die ze hebben behaald met hun crypto investeringen. De president zal aandringen op uitstel van deze belastingplicht totdat de wetgeving consumentenbescherming kan garanderen.

De crypto-belastingwet wordt mogelijk uitgesteld tot 2024

De belasting op cryptocurrencies zou aanvankelijk al gelden voor het fiscale jaar van 2022, maar die plicht werd afgelopen december al uitgesteld tot 2023. Nu wordt deze plicht wellicht nog verder uitgesteld. Mediaplatform E-daily meldde namelijk dat de nieuwe president ervoor zal zorgen dat de crypto-belastingwet pas van kracht wordt als er een redelijke wetgeving is om consumenten te beschermen, wat tegen 2024 zou kunnen zijn.

De nieuwe president wil in ieder geval wachten totdat een nieuwe reeks voorschriften, met de naam ‘de Digital Asset Basic Act’, van kracht gaan. Deze nieuwe voorschriften zijn dit jaar bedacht door de Financial Services Commission en omvat een reeks wetten met betrekking tot consumentenbescherming.

Beleggers zouden ernstig in de problemen kunnen komen

De controversiële crypto-belastingwetgeving zal een belasting van 20% heffen op crypto-investeringswinsten boven de $2.100 per jaar. Een dergelijke constructie zou weleens heel slecht kunnen uitpakken voor beleggers. Ze zouden er financieel door in de problemen kunnen komen. Daardoor is het noodzakelijk dat er eerst een degelijke beleggers-bescherming moet komen voordat de belasting ingevoerd kan worden.

Regulatie nieuws

Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie
Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten