tax, belasting
Regulatie

De nieuwe president van Zuid-Korea stelt belastingen op crypto uit

De nieuwe president van Zuid Korea, genaamd Yoon Seak-yeol, kondigde gisteren aan dat hij ervoor wil zorgen dat inwoners van het land nog geen belasting hoeven te betalen over de winsten die ze hebben behaald met hun crypto investeringen. De president zal aandringen op uitstel van deze belastingplicht totdat de wetgeving consumentenbescherming kan garanderen.

De crypto-belastingwet wordt mogelijk uitgesteld tot 2024

De belasting op cryptocurrencies zou aanvankelijk al gelden voor het fiscale jaar van 2022, maar die plicht werd afgelopen december al uitgesteld tot 2023. Nu wordt deze plicht wellicht nog verder uitgesteld. Mediaplatform E-daily meldde namelijk dat de nieuwe president ervoor zal zorgen dat de crypto-belastingwet pas van kracht wordt als er een redelijke wetgeving is om consumenten te beschermen, wat tegen 2024 zou kunnen zijn.

De nieuwe president wil in ieder geval wachten totdat een nieuwe reeks voorschriften, met de naam ‘de Digital Asset Basic Act’, van kracht gaan. Deze nieuwe voorschriften zijn dit jaar bedacht door de Financial Services Commission en omvat een reeks wetten met betrekking tot consumentenbescherming.

Beleggers zouden ernstig in de problemen kunnen komen

De controversiële crypto-belastingwetgeving zal een belasting van 20% heffen op crypto-investeringswinsten boven de $2.100 per jaar. Een dergelijke constructie zou weleens heel slecht kunnen uitpakken voor beleggers. Ze zouden er financieel door in de problemen kunnen komen. Daardoor is het noodzakelijk dat er eerst een degelijke beleggers-bescherming moet komen voordat de belasting ingevoerd kan worden.

Regulatie nieuws

Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’
SEC eist recordbedrag van 2 miljard dollar van Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?