Cryptocurrencies-scaled
Regulatie

De rechtbank van Hong Kong oordeelt dat cryptocurrencies eigendom zijn

Bij een uitspraak over de failliete crypto-exchange Gatecoin heeft een rechtbank in Hong Kong bevestigd dat cryptocurrencies als eigendom kunnen worden beschouwd en in trust kunnen worden gehouden.

Definitie eigendom heeft brede betekenis

Rechter Linda Chan van Hogan Lovells, een advocatenkantoor, heeft in een rapport verklaard dat crypto de kenmerken van eigendom heeft. Volgens de rechtbank was het passend om de redenering te volgen die door andere jurisdicties werd toegepast, namelijk dat crypto als eigendom kon worden beschouwd en het onderwerp van een trust kon vormen. Chan merkte het volgende op:

Net als andere common law-rechtsgebieden, is onze definitie van ‘eigendom’ inclusief en bedoeld om een brede betekenis te hebben.

De recente uitspraak van Hogan Lovells zou insolventiebeoefenaars in Hong Kong meer duidelijkheid kunnen bieden over digitale activa. Door te bevestigen dat crypto als eigendom kan worden beschouwd en vergelijkbaar is met andere activa, zoals aandelen, komt Hong Kong op één lijn te staan ​​met andere rechtsgebieden.

In de Verenigde Staten worden cryptocurrencies erkend als eigendom voor federale belastingdoeleinden door de Internal Revenue Service (IRS). Dit betekent dat dezelfde principes die van toepassing zijn op vastgoedtransacties, ook van toepassing zijn op transacties met cryptovaluta. Daarnaast heeft ook een rechtbank in China cryptocurrencies erkend als eigendom. In 2019 besloot de Hangzhou Internet Court dat Bitcoin (BTC) legaal was als digitaal eigendom.

Regulatie nieuws

Kans voor nog meer crypto ETF’s is klein volgens BlackRock
Verhoogde terreurdreiging en financieringsmethoden onthuld in Singapore
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli