CBDC - central bank digital currency
Regulatie

De Reserve Bank of Australia doet onderzoek naar gebruiksscenario’s CBDC

De Reserve Bank of Australia is van plan om onderzoek te doen naar nieuwe use-cases voor een CBDC in het land. Het zal samen met het Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC) gaan werken aan een respectievelijk onderzoeksproject.

Innovatieve use-cases en bedrijfsmodellen

Dit heeft de centrale bank laten weten in een online aankondiging. Het gezamenlijke project zal zich richten op innovatieve use-cases en bedrijfsmodellen die ondersteund kunnen worden door de uitgifte van een CBDC. Het project kijkt ook naar alle technologische, wettelijke en regelgevende overwegingen die hierbij komen kijken.

Verwacht wordt dat er een pilot zal worden uitgerold die ongeveer een jaar zal duren. Hierin zal een kleine versie van een CBDC ontwikkeld worden die in een afgeschermde omgeving opereert.

Er zullen verschillende belanghebbenden uitgenodigd worden om deel te nemen aan de pilot en om specifieke gebruiksscenario’s te ontwikkelen.

Meer details in komende maanden

In de komende maanden zal een uitgebreider rapport gepubliceerd worden door de centrale bank van het land. Hierin worden meer details over het project besproken. Plaatsvervangend gouverneur van de Reserve Bank, Michele Bullock, zei als slot het volgende:

Dit project is een belangrijke volgende stap in ons onderzoek naar CBDC. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met een breed scala aan deelnemers uit de industrie om een beter inzicht te krijgen in de potentiële voordelen die een CBDC voor Australië kan opleveren.

Regulatie nieuws

Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?