Nieuws

De Ripple (XRP) koers ligt nu 90% lager dan op het hoogste punt van 2018

De Ripple (XRP) koers daalt vandaag naar de laagste prijs van 2018. Voor het eerst van dit jaar zakt de XRP koers terug naar $0.27 dollar.

Ripple (XRP) zakt 92% in waarde

Op het moment van schrijven ligt Ripple tussen de grootste verliezers van de top 10 cryptocurrencies. Volgens de website CoinMarketCap ziet Ripple in 1 week haar koers dalen met meer dan 36 procent. Dat betekent dat de gehele marktwaarde van XRP daalt naar ongeveer $10.3 miljard dollar. Dat betekent dat er in een week tijd meer dan $3.8 miljard dollar is verdampt. Begin 2018 zag Ripple een enorme prijsstijging. Op het hoogtepunt lag de Ripple koers zelfs even rond de $3.75 dollar. Nu, een half jaar later zien we dat bijna alle winst van vorig jaar verdwenen is. De XRP koers is met 92 procent gedaald ten opzichte van het hoogtepunt.

Cryptomarkt verliest vandaag 22,5 miljard dollar

Ripple (XRP) is niet de enige grote cryptocurrency die haar koers ziet dalen vandaag. Zo zien de bekende cryptocurrencies Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin ook grote verliezen. De totale waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar ligt vandaag rond de $191,8 miljard dollar. 24 uur geleden lag de totale marktwaarde van alle crypto’s nog rond de $214,3 miljard dollar. Dat betekent dat de totale waarde in 24 uur met zo’n 22,5 miljard dollar (-10,5%) is gedaald. Ben je benieuwd naar alle actuele crypto koersen? Klik dan hier.