Regulatie Nieuws, Ripple Nieuws

De SEC vs. Ripple-rechtszaak zou in 2022 kunnen worden afgerond

Ripple is al tijden in een juridische strijd verwikkeld met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten. Volgens CEO Brad Garlinghouse zal de zaak echter komend jaar worden afgerond. 


Ripple maakt “vooruitgang” 

De rechtszaak is al de gang sinds december vorig jaar. De SEC klaagde Ripple aan omdat ze vinden dat XRP een security is en dat het blockchain-bedrijf $1,3 miljard aan XRP-tokens heeft uitgegeven zonder registratie. Ripple weerlegde de claim van SEC en zegt dat XRP juist geen security is.

Hoewel het gerechtelijk proces traag verloopt, gelooft Garlinghouse dat de zaak komend jaar zal worden afgerond. Hij zei dat zijn bedrijf behoorlijk goede vooruitgang heeft geboekt in de lopende rechtszaak. Garlinghouse zei tegen Dan Murphy van CNBC:

“We zien dat de rechter goede vragen stelt. Ik denk dat de rechter zich realiseert dat dit niet alleen om Ripple gaat, maar dat dit bredere implicaties zal hebben.”

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, legde in oktober een soortgelijke verklaring af. Hij zei dat de SEC vs. Ripple-zaak beter lijkt te gaan dan verwacht. Volgens hem begint de toezichthouder zich te realiseren dat het bestrijden van cryptocurrency politiek impopulair is omdat het consumenten schaadt.


XRP investeerders wachten met smart op het einde van de rechtszaak

De XRP prijs heeft flink te lijden onder de onzekerheid van de rechtszaak. Toen de SEC voor het eerst de rechtszaak aanspande verklaarden velen de token als ‘dood’. De koers zakte even tot een dieptepunt van $0,18 toen Amerikaanse exchanges de XRP token begonnen te delisten. Maar een aantal maanden later begon de XRP koers weer op te krabbelen. De sterke comeback ging gepaard met de steeds beter verlopende rechtszaak.

XRP 1W grafiek – Bron: Tradingview

Op dit moment ligt de prijs van 1 XRP token rond de $1,04. De totale marktkapitalisatie van de munt ligt rond de $49,1 miljard. Voor nu lijkt de prijs even afgekoeld. Ripple investeerders wachten dan ook met smart de conclusie van de rechtszaak af. Mocht de uitkomst positief zijn voor Ripple lijkt er een enorme koersstijging in het verschiet te liggen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten