taliban
Blockchain

De Taliban verplettert de crypto markt van Afghanistan

Een hardhandig optreden van de Taliban heeft volgens een onderzoek geleid tot een ineenstorting van het gebruik van cryptocurrency in Afghanistan, zo blijkt uit een rapport van BNN-Bloomberg.

Hardhandig optreden van de Taliban

Het gebruik van crypto was in opkomst in Afghanistan nadat het vorig jaar werd afgesloten van wereldwijd bankieren en internationale hulp. Echter, het gebruik ervan is compleet ingestort. Er wordt sinds november nog maar voor 80 duizend dollar per maand verstuurd aan cryptomunten. Dit terwijl er in september nog voor 150 miljoen dollar werd verstuurd. De afname van crypto vond plaats toen de Taliban weer aan de macht kwam.

Het optreden van de Taliban heeft een enorm effect gehad op de crypto markten van het land.

– Chainalysis

Chainalysis, dat een rapport uitbracht over deze kwestie, geeft aan dat crypto handelaren drie opties hebben: het land ontvluchten, de operaties staken of het risico lopen te worden gearresteerd.

Afghanen gebruikten virtuele munten als een hulpmiddel om buitenlandse geldovermakingen en donaties te ontvangen. Daarnaast gebruiken ze het om hun spaargeld uit handen te houden van de Taliban.

In augustus legde het regime een landelijk verbod op crypto op, haram genoemd. De Taliban arresteerden 13 crypto handelaren die orders om te stoppen met het verhandelen van digitale tokens tartten. Ze werden later op borgtocht vrijgelaten in afwachting van hun proces.

De opkomst van crypto

Chainalysis zei dat de crypto-adoptie-index in Afghanistan is gedaald naar de laatste plaats, nadat het vorig jaar nog 20e stond.

De cryptomarkt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is over het algemeen relatief klein. Echter is het een van de snelst groeiende. Gebruikers ontvingen $566 miljard aan crypto tussen juli 2021 en juni 2022. Dit is een stijging van 48% ten opzichte van een jaar eerder.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?