Dubai VAE
Regulatie

De toezichthouder van de VAE herziet de sancties en het AML-beleid om de Travel Rule van de FATF uit te voeren

De Financial Services Regulatory Authority (FSRA) van de Verenigde Arabische Emiraten heeft onlangs aanzienlijke wijzigingen aangekondigd in haar regelgeving omtrent antiwitwaspraktijken en sancties, met een bijzondere focus op digitale activa. Deze updates zijn op 21 december officieel bekendgemaakt en betreffen met name de Anti-Money Laundering and Sanctions Rules and Guidance, ook bekend als het AML Rulebook.

Specifieke aanpassingen

De herzieningen omvatten specifieke aanpassingen in de regels die betrekking hebben op digitale activa, in overeenstemming met de Travel Rule van de Financial Action Task Force (FATF). Volgens Ali Jamal, CEO van Cryptos Consultancy, behelzen de belangrijkste updates de verfijning van regels gerelateerd aan bankoverboekingen om de toepassing van de FATF’s Travel Rule op digitale activa te versterken. Deze wijzigingen hebben substantiële gevolgen voor bedrijven die onder het AML Rulebook vallen.

De herziening is van groot belang voor financiële instellingen en bepaalde niet-financiële bedrijven en beroepen die in het bezit zijn van de vereiste vergunningen. Jamal benadrukt dat deze veranderingen bedoeld zijn om de helderheid en afstemming te vergroten met het federale regelgevingskader van de VAE, gericht op de bestrijding van witwassen, terrorismefinanciering en proliferatiefinanciering, en het garanderen van strikte naleving van gerichte financiële sancties.

Digitale activa gedefinieerd als geaccepteerde betaalmethode

De nieuwe herzieningen definiëren digitale activa expliciet als een geaccepteerde betaalmethode. Het document specificeert: “De betaling voor een deel of het geheel van het verkoop-/aankoopbedrag kan plaatsvinden via betalingen met virtuele activa.”

Deze stap van de VAE, zoals gerapporteerd door een PwC-rapport uit december 2023, bevestigt hun positie als een van de meest progressieve landen op het gebied van cryptoregelgeving. De overheid van de VAE heeft reeds een regelgevingskader voor cryptovaluta, AML-regelgeving en de Travel Rule geïmplementeerd en werkt aan de afronding van wetgeving voor stablecoins.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?