Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

De vice-voorzitter van Alibaba is een voorstander van crypto valuta

Joe Tsai, de vice-voorzitter van de Alibaba Group sprak dinsdag op Twitter zijn liefde uit voor crypto valuta’s.


Steeds meer mensen spreken zich uit

Joe Tsai, de vice-voorzitter van de Chinese multinational Alibaba Group, heeft verklaard dat hij van crypto houdt. Tsai is ook de eigenaar van de Brooklyn Nets. Hij kocht de NBA franchise in 2019 van de Russische miljardair Mikhail Prokhorov voor een bedrag van $2,35 miljard.

“Ik hou van crypto”. Aldus Tsai.

Binance CEO Changpeng Zhao reageerde op de tweet met ”Ik vind Joe leuk”.

De verklaring van Tsai komt net nadat Brooklyn Nets ster Kevin Durant een nieuwe promotieovereenkomst ondertekende met Coinbase, de grootste crypto exchange van de VS.

De deal houdt in dat Coinbase crypto advertenties zal plaatsen op de sportwebsite van Durant. Daarnaast zal het doneren aan de liefdadigheidsstichting van de NBA ster om de jeugd te ondersteunen.

Hoewel het niet meteen duidelijk is wat Tsai precies bedoelde met ‘crypto’, kwam de 57-jarige miljardair eerder dit jaar op het idee om naast andere activiteiten fantokens en NFT’s uit te geven om de betrokkenheid van fans te vergroten.

Tsai zei het volgende in een interview in oktober met NetsDaily:

“Wij in de NBA hebben het potentieel voor teams om fantokens uit te geven. Het is besproken, het is niet goedgekeurd, maar mensen in Europa doen dit al met voetbalteams in Europa.”


Crypto in China

Bij Alibaba is Tsai de tweede man achter Jack Ma, de oprichter van de Chinese e-commercegigant.

“In de Chinese technologie industrie wordt Ma beschouwd als de creatieve kracht en Tsai als degene die ideeën in actie omzet”. Aldus de New York Times in 2019.

De steunbetuiging voor crypto van Tsai kan ook worden gezien als een politiek statement. De Chinese regering heeft namelijk herhaaldelijk geprobeerd de adoptie van cryptovaluta door grote Chinese technologiebedrijven te onderdrukken.

In september, na het harde optreden van China tegen crypto, kondigde Alibaba aan dat het zou stoppen met de verkoop van gespecialiseerde mining apparatuur. Het bedrijf verbood zijn platforms ook om crypto valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin te verkopen.

De Chinese overheid ging in 2017 voor het eerst over tot het beperken van crypto gerelateerde activiteiten toen het Initial Coin Offerings (ICO’s) en cryptohandel verbood. Daardoor werden verschillende grote exchanges waaronder BTCC, OkCoin en Huobi, gedwongen het land te verlaten of volledig te sluiten.

Peking hernieuwde de maatregelen in mei van dit jaar met een verbod op crypto mining. Dit resulteerde in een flinke daling van de hash rate van het Bitcoin netwerk. Echter leidde dit ook tot een grote geopolitieke verschuiving onder miners naar andere delen van de wereld, voornamelijk naar de VS.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten