Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

De Wall Street financieel adviseur LionTree onderzoekt betalingen in crypto

LionTree, de financieel adviseur van Wall Street die onder andere Amazon geholpen heeft bij de verwerving van MGM-studio’s eerder dit jaar, is nu onderzoek aan het doen naar betalingsopties voor cryptovaluta.


LionTree & Crypto

LionTree heeft inmiddels een grote naam voor zichzelf gecreëerd op Wall Street. Het is een populaire financiële adviseur en investeringsbankbedrijf. Waar het eerder niet erg open was tegenover cryptocurrencies, is dit standpunt toch verandert. Ze onderzoeken nu de mogelijkheid voor cryptocurrencies als betaaloptie.

Volgens de CEO van het bedrijf, Aryeh Bourkoff, zou crypto een potentieel hulpmiddel kunnen zijn om individuen meer macht te geven. Bourkoff heeft aangegeven dat hij nu enkele grote trends in crypto verkent, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en Non-Fungible Tokens (NFT’s). Bourkoff zei het volgende:

“In 2021 maakte crypto het onmogelijk om te negeren, met een marktkapitalisatie van soms meer dan $3 biljoen. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk omdat mensen met meer contant geld dan normaal op zoek waren naar een plek om hun geld te beschermen tegen inflatie en om hogere rendementen te verzekeren. Crypto bood hier een uitkomst.”


Wellicht is de crypto-betaaloptie al dichtbij

Het zou echter zomaar kunnen dat de nieuwe crypto-betaaloptie al aanstaande is. Ook zou het bedrijf wellicht een eigen token kunnen creëren. Bourkoff hintte hier namelijk op door het volgende te schrijven:

“Momenteel onderzoeken wij verschillende manieren om crypto te accepteren als betaling voor onze diensten, en in de niet zo verre toekomst, naarmate ons ecosysteem groeit en onze relaties blijven groeien, kunnen we zelfs onze eigen LionTree-token van vertrouwen creëren.”

Toch zal het bedrijf nog enkele hindernissen moeten overwinnen om dergelijke betalingen mogelijk te maken. Zo vindt Bourkoff dat de technologie energiezuiniger moet zijn en dat de nadruk op het bouwen van gebruiksvriendelijkere interfaces moet gaan liggen. Waar de technologie zelf vaak geprezen wordt, is het momenteel nog regelmatig lastig in gebruik. Hier moet dan ook iets aan gedaan worden.

Alhoewel LionTree in omvang relatief klein is, is het betrokken geweest bij enkele enorm belangrijke mediapartnerschappen en acquisities. Zo speelde het bedrijf een belangrijke rol bij de fusie van WarnerMedia met Discovery Inc. De financiële adviesgroep maakte ook deel uit van Amazon’s overname van MGM Studios. Tevens heeft LionTree Snap Inc. geholpen met zijn introductie op de beurs. Het heeft hierdoor een grote naam voor zichzelf weten te creëren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten