Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

DeFi markt daalt met bijna 75 procent, maar gebruikers houden hoop

De markt voor Decentralized Finance (DeFi) heeft in het tweede kwartaal een gruwelijke daling van 74,6 procent achter de rug, maar ondanks die ellende houden de gebruikers zich sterk.

Volgens een rapport van CoinGecko is de activiteit in de DeFi-wereld namelijk redelijk stabiel gebleven. Dat kunnen we over de market cap niet zeggen, die is namelijk van 142 naar 36 miljard dollar gedaald.

Instorten Terra en hacks als grote boosdoeners

Volgens CoinGecko zijn vooral de ineenstorting van het Terra-ecosysteem en hacks binnen het DeFi-ecosysteem de grote boosdoeners. Hierbij noemt het onder andere Inverse Finance en Rari, waar voor 1,2 miljoen en 11 miljoen dollar is gestolen. “Deze aanvallen hebben de tokenprijzen van de projecten in kwestie doen kelderen, vanwege het vertrouwensverlies bij de gebruikers”, aldus CoinGecko.

De markt voor Decentralized Finance (DeFi) heeft in het tweede kwartaal een gruwelijke daling van 74,6 procent achter de rug.

Hoewel de activiteit op de blockchain enigszins is teruggevallen, is het aantal dagelijkse actieve gebruikers nog redelijk op peil gebleven. Het aantal dagelijkse gebruikers is in het tweede kwartaal “slechts” met 34,5 procent gedaald van 50.000 naar 30.000 mensen. De val van Terra zorgde zelfs nog voor een piek in het aantal dagelijkse gebruikers. Dit komt omdat mensen naar Curve Finance en Uniswap grepen om hun Terra en UST te verkopen.

Ook in juni was er sprake van een piek nadat de gebruikers van Celsius ineens hun fondsen niet meer konden opnemen. Als gevolg daarvan zijn een hoop mensen richting DeFi gevlucht, omdat het met DeFi niet mogelijk is om zomaar de opnames te schorsen. “Tijdens allebei die momenten waarop gecentraliseerde spelers faalden zijn gebruikers naar de decentrale DeFi-wereld gevlucht”, aldus CoinGecko.

Handelsvolume NFTs ook door het slijk

In het rapport bespreekt CoinGecko ook de NFT-markt. In dat gedeelte stipt het onder andere aan dat het volume sinds de top van juni 2021 met 26,2 procent is gedaald naar 7,6 miljard dollar voor het afgelopen kwartaal. Die daling komt met name voort uit een daling van de NFT-activiteit op de Ethereum blockchain.

De maand juni 2022 markeerde ook het laagste handelsvolume voor NFTs in 12 maanden tijd. In juni noteerde de NFT-markt een totaal volume van 830 miljoen dollar. Tijdens de val van het volume ging ook de waarde van een hoop collecties flink onderuit. Wat dat betreft is het te hopen dat er snel weer goed nieuws te melden is voor deze jonge industrie, want op dit moment ziet het er niet goed uit.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten