Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Deutsche Bank is van plan om Crypto Custody aan te bieden

Het plan van de Deutsche bank werd verborgen gehouden in een algemeen over het hoofd gezien rapport van het World Economic Forum (WEF).


Ambitie voor crpyto custody

De Deutsche Bank heeft zich aangesloten bij de groeiende groep van meerdere grote financiële instellingen die crypto valuta custody onderzoeken. Ze hebben de ambitie om services van hoog niveau aan hedgefondsen die in de asset klasse beleggen aan te bieden.

Het prototype van de Deutsche Bank Digital Asset Custody heeft als doel een volledig geïntegreerd custody platform voor institutionele klanten. Daarnaast willen ze hun hun digitale assets ontwikkelen om een betere connectie te vinden met het bredere crypto valuta ecosysteem. Aldus een weinig opgemerkt rapport van het World Economic Forum, gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van muckety-mucks in Davos, Zwitserland.

In een passage verstopt op pagina 23 van het rapport van december 2020, zegt de grootste bank van Duitsland dat ze van plan is een handels- en tokenuitgifteplatform te creëren. Daarnaast wil het digitale assets overbruggen met traditionele bankdiensten en het scala aan digitale assets en fiat holdings in één eenvoudige te gebruiken platform beheren.


Extreem goed beveiligde crypto custody

Grote banken kondigen hun plannen aan om dagelijks crypto custody in te voeren. Waarbij de Bank of New York Mellon, ’s werelds grootste custody bank, zich eerder deze week bij de partij voegde. Amerikaanse banken kregen in brieven van vorig jaar van het Office of the Comptroller of the Currency enige duidelijkheid over de regelgeving. In Duitsland staan bedrijven in de rij om speciale crypto custody licenties te bemachtigen van de toezichthouders van het land.

Deutsche Bank, wereldwijd de 21e grootste bank, zei dat het ernaar streeft de veiligheid en toegankelijkheid van assets voor klanten te waarborgen door een institutioneel niveau van hot/cold storage oplossing aan te bieden met bescherming van verzekeringskwaliteit. Er worden geen specifieke crypto valuta’s of tokens genoemd.

Het custody platform voor digitale assets zou in fasen worden gelanceerd. Het zou klanten uiteindelijk de mogelijkheid bieden om digitale assets te kopen en verkopen via een partnerschap met prime brokers, instellingen en exchanges.

Hiernaast is de bank van plan om nog een aantal andere diensten aan te bieden, waaronder staking. Daarnaast geeft het aan een open-bancair platform te bieden om externe leveranciers in te schakelen. De dienst zou gericht zijn op asset managers, vermogensbeheerders, family offices, corporates en digitale fondsen, aldus de bank.

In termen van een bedrijfsmodel zou de bank beginnen met het innen van custody vergoedingen. Later zullen ze vergoedingen in rekening brengen voor tokenisatie en handel. De Deutsche Bank heeft aangegeven dat het een proof of concept heeft voltooid en streeft naar een minimaal levensvatbaar product in 2021, terwijl het de wereldwijde interesse van klanten voor een proefinitiatief onderzoekt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten