Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Deutsche Telekom investeert in DeFi-platform Celo

Eén van de grootste Europese telecomproviders, Deutsche Telekom, heeft bekend gemaakt dat het een investering gedaan heeft in het blockchain-betalingsplatform Celo. Hiermee wil het de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiering ondersteunen.


Eerste aangesloten telecombedrijf

Naar verluidt heeft de telecomgigant een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in Celo’s native token: CELO. Dit via het strategische investeringsfonds van het bedrijf, de ‘Telekom Innovation Pool’. Het is helaas niet bekend wat de omvang van de investering precies is.

Als onderdeel van de investering heeft Deutsche Telekom zich nu aangesloten bij de wereldwijde ‘Celo Alliance for Prosperity’, ofwel het ecosysteem van Celo en een netwerk van ruim 130 aangesloten leden. Naar verluidt is Deutsche Telekom het eerste telecom dat zich bij de alliantie aansluit. Mogelijk zullen er echter meer volgen.


Actief deelnemen aan blockchain-netwerk

Het telecombedrijf is van plan om actief deel te gaan nemen aan het openbare blockchain-netwerk. Adel Al-Saleh, een lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom zei hierover het volgende:

“Wij zijn in staat om het CELO-netwerk te beveiligen met onze investering en onze eigen cloudinfrastructuur, terwijl we het onboarding van gebruikers en use-case-ontwikkeling bovenop het CELO-netwerk vergemakkelijken.”

Als onderdeel van de samenwerking zal Deutsche Telekom zijn SMS API voor alle aangesloten validators openen. Hierdoor kunnen zij verificatie-sms-berichten versturen met behulp van deze service voor de gebruikers die daarvoor kiezen. Door ook een sms-service aan te bieden op deze manier, wordt de diversiteit van het Celo-netwerk verbetert. Tevens kan het zorgen voor een verhoogde betrouwbaarheid en veiligheid. De mede-oprichter van Celo, Rene Reinsburger, zei het volgende over de samenwerking:

“Wij zijn verheugd dat Deutsche Telekom helpt het Celo-netwerk te beveiligen, de Celo-infrastructuur te ontwikkelen en zinvolle bijdragen te leveren als validator. De krachtige combinatie van het bezitten van CELO en het voortbouwen op zijn mobile-first platform zal de massale marktacceptatie van digitale assets helpen versnellen.”

Afgelopen jaar wist Celo al $40 miljoen (circa €33 miljoen) op te halen in een investeringsronde. Hiermee kon het bedrijf destijds de eerste fase van de ontwikkeling van het netwerk betalen. Sindsdien heeft het bedrijf grote stappen gezet in de ontwikkeling van het netwerk en in het werven van leden. Inmiddels zit de Celo Alliance for Prosperity dan ook al op ruim 130 leden. Verwacht wordt dat deze groei zich dan ook voort zal blijven zetten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten