crypto stijgt
Altcoin

Deze 3 cryptomunten boeken monster winsten ondanks correctie

De cryptomarkt doorstaat een zware periode. Bitcoin (BTC) bevindt zich langer in een dalende trend dan we in de afgelopen maanden gewend zijn geraakt. Veel altcoins ondergaan eveneens grote correcties.

Desondanks slagen sommige cryptomunten erin om tegen de stroom in aanzienlijke stijgingen te realiseren. In dit artikel richten we onze aandacht op drie van de best presterende cryptocurrencies van dit moment.

1. Core (CORE)

Deze week springt Core (CORE) eruit als de best presterende cryptomunt. Core onderscheidt zich door een ambitieuze doelstelling: het wil de robuuste eigenschappen van Bitcoin combineren met de veelzijdigheid van smart contract technologie, een kenmerk van platforms zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL). Het hart van Core is het Satoshi Plus consensusmechanisme, een innovatieve mix van Delegated Proof-of-Work (DPoW) en Delegated Proof-of-Stake (DPoS).

Dit hybride systeem maakt het mogelijk voor Bitcoin miners om een actieve rol te spelen in de beveiliging van smart contracts. Dit breidt hun werkterrein uit van het traditionele Bitcoin netwerk naar een breder spectrum aan blockchain-functionaliteiten, zonder daarbij de kernfuncties van het Bitcoin netwerk te belasten of de cruciale rol van miners te ondermijnen.

Door deze aanpak ontvangen miners extra inkomsten door CORE token beloningen, waardoor een win-win situatie ontstaat die het Bitcoin netwerk als geheel ten goede komt.

De afgelopen week zag Core een opmerkelijke prijsstijging van bijna 200%, waarmee het project de 44e plaats bereikte in termen van marktkapitalisatie. Over de laatste twee weken bedroeg de totale waardestijging bijna 500%, waardoor CORE momenteel de meest succesvolle cryptomunt is.

2. Ethena (ENA)

Een andere cryptomunt die geweldig presteert deze week is Ethena (ENA). Ethena is een protocol voor synthetische dollars, ontwikkeld op het Ethereum-netwerk. Dit protocol biedt een crypto-native oplossing voor geldtransacties die niet afhankelijk zijn van de traditionele bankinfrastructuur. Daarnaast introduceert het een wereldwijd toegankelijk spaarinstrument in dollars – de ‘Internet Obligatie’.

De afgelopen week zag deze cryptocurrency een indrukwekkende stijging van meer dan 49%. Hoewel de token relatief nieuw is, heeft de marktkapitalisatie al de grens van $1,4 miljard overschreden op het moment van schrijven.

3. Bitget Token (BGB)

Tot slot lichten we de BGB uit. De Bitget Token (BGB) dient als de officiële cryptomunt van het Bitget platform, een bekende crypto beurs. Binnen het ecosysteem van deze exchange biedt BGB tal van voordelen en functionaliteiten aan zijn gebruikers. Deze omvatten onder meer korting op transactiekosten, toegang tot exclusieve evenementen, beloningen voor staking, en stemrechten op het platform.

Gedurende de laatste week heeft de token een indrukwekkende groei van 40% laten zien, waardoor het op dit moment als het op een na best presterende project staat. Sinds het begin van het jaar is de totale waarde van BGB met meer dan 140% toegenomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving