crypto stijgt
Altcoin

Deze 3 crypto’s presteren het best deze week

Afgelopen week vond er eindelijk een correctie plaats in de cryptomarkt. De koers van Bitcoin daalde van een hoogtepunt van $73.450 naar een dieptepunt van $64.900. Deze daling was niet alleen merkbaar bij Bitcoin; veel andere cryptomunten zagen eveneens een flinke waardevermindering.

Ondanks deze algemene neerwaartse trend, waren er toch enkele projecten die opmerkelijke winsten wisten te behalen. Vandaag brengen we de drie best presterende altcoins van de afgelopen week onder de aandacht.

1. Jupiter (JUP)

De meest succesvolle munt van de afgelopen week is Jupiter (JUP). Jupiter is een gedecentraliseerd finance (DeFi) protocol dat gebouwd is op de Solana (SOL) blockchain. Het onderscheidt zich door zijn aanzienlijke transactievolume en fungeert als een liquiditeitsaggregator voor token swaps.

Dit houdt in dat Jupiter verschillende liquiditeitspools op de Solana blockchain doorzoekt om gebruikers de meest voordelige ruilkoersen te bieden voor hun cryptotransacties, vergelijkbaar met de functie van 1inch op het Ethereum (ETH) netwerk.

De airdrop van de Jupiter werd op 31 januari gelanceerd, waarna de koers een indrukwekkende stijging van meer dan 71% heeft doorgemaakt. Deze positieve ontwikkeling lijkt samen te hangen met de krachtige prestaties van Solana, die op dat moment eveneens een aanzienlijke waardestijging onderging.

2. Avalanche (AVAX)

De nummer twee op de lijst van best presterende munten afgelopen week is Avalanche (AVAX). Avalanche is een blockchain-platform dat uitblinkt in het snel en tegen lage kosten verwerken van transacties. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor andere blockchains.

Het platform onderscheidt zich door een innovatief consensusmechanisme dat zowel veiligheid als schaalbaarheid waarborgt. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om aangepaste blockchain-netwerken te ontwikkelen en complexe smart contracts uit te voeren.

Door deze eigenschappen is Avalanche veelzijdig inzetbaar, van financiële toepassingen tot het hosten van gedecentraliseerde apps.

Avalanche maakt een indrukwekkende opmars door. In de afgelopen week is de koers met 43% gestegen, terwijl deze over de laatste maand een toename van 50% heeft laten zien. Kijkend naar het afgelopen jaar, heeft Avalanche zelfs een spectaculaire koersstijging van 244% doorgemaakt.

3. Toncoin (TON)

Als laatste bespreken we Toncoin (TON), de cryptomunt van The Open Network. Het project werd aanvankelijk opgezet door de oprichters van Telegram. Door juridische uitdagingen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de tokenverkoop, zag Telegram zich genoodzaakt het project te staken.

De community liet het er echter niet bij zitten en nam de ontwikkeling over, waarna het project succesvol werd voortgezet onder de nieuwe naam The Open Network (TON).

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Jupiter of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017