crypto stijgt
Altcoin

Deze 3 kleine cryptomunten moet je in de gaten houden

Hoewel Bitcoin (BTC) op het moment een correctie ondergaat, zijn er meerdere altcoins die significant in waarde stijgen. In dit artikel zetten we drie cryptomunten in de schijnwerpers die recentelijk uitzonderlijke prestaties hebben laten zien en een aanzienlijk groeipotentieel bezitten.

1. Siacoin (SC)

Siacoin (SC) onderscheidt zich door zijn unieke benadering van gedecentraliseerde cloudopslag, gebruikmakend van blockchain-technologie. Dit systeem maakt het mogelijk voor gebruikers om opslagruimte te huren of aan te bieden, waarbij transacties direct tussen de partijen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van derden. Hierdoor wordt het een veiliger en privacy-gerichter alternatief voor traditionele cloudopslagdiensten, met de bijkomende voordelen van lagere kosten en verbeterde efficiëntie.

De sterke waardestijging van meer dan 62% in de afgelopen week benadrukt de groeiende erkenning en acceptatie van Siacoin binnen de cryptogemeenschap. De potentie van Siacoin ligt niet alleen in de innovatieve toepassing van blockchain voor dataopslag, maar ook in het vermogen om een gedecentraliseerd internet te ondersteunen, waarbij data eigendom en controle teruggegeven wordt aan de gebruiker.

Bovendien, met het project dat nog steeds 82% onder zijn all-time high (ATH) handelt, die het in 2018 bereikte, wijst dit op een aanzienlijk onbenut potentieel. De combinatie van een sterk technologisch fundament, een duidelijke use case, en een groeiende vraag naar privacy-gerichte en gedecentraliseerde diensten maakt Siacoin tot een cryptomunt met veelbelovende vooruitzichten voor toekomstige groei.

2. Fetch.AI

Fetch.ai (FET) is een platform dat de manier waarop computers en apparaten communiceren, leren en zelfstandig complexe problemen oplossen, radicaal verandert. In plaats van afhankelijk te zijn van menselijke instructies voor elke taak, streeft Fetch.ai ernaar een wereld te creëren waarin digitale entiteiten autonoom kunnen functioneren, door gebruik te maken van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) technologieën. Dit maakt het mogelijk voor apparaten om efficiënter te werken en op innovatieve wijze samen te werken binnen een gedecentraliseerd netwerk.

Fetch.ai’s digitale ecosysteem biedt unieke blockchain-oplossingen die gericht zijn op het optimaliseren van complexe systemen en processen, variërend van slimme energienetwerken tot geavanceerde logistieke modellen. Door het potentieel van AI en ML te combineren met de veiligheid en transparantie van blockchain, opent Fetch.ai nieuwe mogelijkheden voor een efficiëntere en autonomere digitale economie.

Met een indrukwekkende waardestijging van meer dan 66% in de afgelopen week en een huidige koers die slechts ongeveer 7% onder de all-time high (ATH) ligt, weerspiegelt Fetch.ai een groeiend vertrouwen en interesse vanuit de markt.

3. Arweave (AR)

Arweave (AR) vertegenwoordigt een revolutionaire benadering van dataopslag, die zich onderscheidt in de zelfde niche als Siacoin, maar met een unieke twist. In tegenstelling tot traditionele cloudopslagsystemen, waar data gewijzigd of verwijderd kan worden, biedt Arweave een permanente oplossing. Het stelt gebruikers in staat informatie eeuwig te bewaren, zonder het risico van verlies of aanpassing, een eigenschap die fundamenteel verschilt van alles wat we tot nu toe hebben gezien.

Het bijzondere aan Arweave is niet alleen het vermogen om statische data, zoals documenten en afbeeldingen, te archiveren, maar ook de mogelijkheid om dynamische content, waaronder volledige webapplicaties, voor altijd op te slaan. Dit opent de deur naar een nieuw tijdperk van het internet, waarin informatie, kennis en digitale geschiedenis onveranderlijk en permanent toegankelijk zijn voor toekomstige generaties.

In de afgelopen week heeft Arweave een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 35% ervaren. Ondanks deze recente winsten, handelt de cryptomunt nog steeds aanzienlijk onder zijn hoogtepunt tijdens de laatste bullmarkt. Dit suggereert een aanzienlijk opwaarts potentieel.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Fetch.ai of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Waarom blijven altcoins achter bij Bitcoin?
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?