Avalanche
Altcoin

Deze crypto is een grote concurrent van Ethereum en Solana

Ethereum (ETH) en Solana (SOL) zijn beide een van de grootste altcoin projecten in de cryptocurrency markt. Momenteel bezit ETH de nummer 2 plek in de markt en SOL de nummer 5, met een respectievelijke marktwaarde van $278 en $44 miljard. Een ander project, Avalanche (AVAX), is een cryptocurrency die langzaam terrein wint en volgens analisten een kanshebber is om ware concurrentie te bieden tegen de gevestigde namen in de crypto industrie. 

Avalanche is een blockchain platform dat met onder andere dezelfde technologie heeft als het Ethereum en Solana netwerk: smart contracts. Hiermee kunnen verschillende decentrale applicaties (dApps) geprogrammeerd en gebruikt worden op het netwerk. AVAX heeft als doel om een snel, efficiënt, betaalbaar en veilig netwerk te zijn. 

AVAX 10x in prijs toegenomen

Het project werd in 2020 opgericht en is sindsdien hard gegroeid. Tijdens de lancering van de munt op de handelsbeurzen kon je een AVAX token aanschaffen voor ongeveer $3,50. Nu betaal je bijna tien keer zo veel met een huidige koers van bijna $35. De sterke groei van de altcoin in de afgelopen 4 jaar heeft ervoor gezorgd dat de munt vrijwel standaard een ferme 10de plek heeft bemachtigd op basis van marktwaarde. Momenteel staat de cryptomunt zelfs op de 9e plek. De token is nog ver weg van zijn laatste all time high die op bijna $145 staat en in november 2021 werd behaald. 

Avalanche streeft marktleiders voorbij

Historisch gezien heeft AVAX de neiging om marktleiders voorbij te streven, op basis van de prijsactie. Daarmee is de altcoin een interessante investering voor veel beleggers. Als we kijken naar de afgelopen zeven dagen zien we dat de ETH koers met 5% is toegenomen terwijl AVAX is gegroeid met 14,2%. Daarnaast heeft het project meer potentie omdat het nog een lagere marktwaarde heeft. Ter vergelijking, Avalanche heeft nu een marketcap van ongeveer $13 miljard, bijna 3x zo laag als Solana ruim 20x lager dan Ethereum. 

Daarnaast blijven ontwikkelaars actief op het Avalanche netwerk. Over de afgelopen 3 maanden zijn er bijna 300.000 nieuwe smart contracts aan het netwerk toegevoegd. Een belangrijke ontwikkeling die laat zien dat het netwerk blijft groeien en innoveren en noodzakelijk is om de concurrentie voorbij te streven.  

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC