Bitcoin opties
Bitcoin

Deze indicator schetst een verrassend Positieve Toekomst voor Bitcoin

Bijna een jaar geleden werd Bitcoin (BTC) verhandeld voor ongeveer $16.000. Op dit moment beweegt de BTC-koers zich al geruime tijd in de range van $26.000 tot $30.000.

Volgens sommige crypto investeerders hebben we de bodem nog niet gehad, anderen denken daar weer anders over. Als het aan de HODL Waves metriek ligt, is het toekomstperspectief van de digitale munt bullish. 

Wat is de HODL Waves grafiek?

De HODL Waves-grafiek visualiseert het bezit van Bitcoin door de tijd heen en biedt inzicht in hoe lang Bitcoin-bezitters hun munten vasthouden alvorens te verkopen of over te dragen.

Elke ‘wave’ in de grafiek duidt op een specifieke periode waarin Bitcoins zijn verhandeld of gebruikt. De kleuren geven daarbij aan hoe lang het geleden is dat deze Bitcoins voor het laatst zijn verplaatst.

Wat zegt de data?

Uit data van het blockchain analyseplatform Glassnode blijkt dat het aantal transacties een ongekend laag niveau heeft bereikt. De bijgevoegde grafiek toont voornamelijk transacties van de afgelopen drie maanden, aangegeven in rode en oranje tinten. Hieruit is duidelijk op te maken dat er een afname is in deze transacties, vooral recentelijk.

Opmerkelijk is dat 95% van alle BTC de afgelopen maand niet is verplaatst. Dit wijst op een afname van handel op de korte termijn en mogelijk een groeiend HODL-gedrag, waarbij beleggers hun Bitcoins behouden.

Bitcoin HODL Waves grafiek
Bitcoin HODL Waves grafiek – Glassnode

Belang van lange termijn investeerders

Lange termijn investeerders spelen een cruciale rol in de stabiliteit en groei van de markt. Veel investeerders houden op het moment aan hun BTC vast, wat aangeeft dat ze geloven in de langetermijnwaarde van de digitale munt en niet bereid zijn te verkopen ondanks kortetermijn marktfluctuaties. Door minder BTC op de markt beschikbaar te hebben voor verkoop, kan de prijs stijgen door de wet van vraag en aanbod.

Conclusie

In een jaar tijd is de Bitcoin-koers gestegen van ongeveer $16.000 naar een range tussen $26.000 en $30.000. De meningen onder investeerders over de toekomstige richting verschillen, maar de HODL Waves-grafiek suggereert een positief vooruitzicht voor Bitcoin, gebaseerd op houdgedrag door de tijd heen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers