Bitcoin koers crash
Bitcoin

Deze indicator voorspelt wanneer de Bitcoin koers gaat dalen

Bitcoin (BTC) heeft onlangs een indrukwekkende piek bereikt van bijna $45.000, het hoogste prijsniveau in anderhalf jaar. Hoewel de markt momenteel een bullish trend vertoont, signaleren sommige analisten de mogelijkheid van een aankomende correctie. Analist Ali benadrukt met name de kans op een tijdelijke correctie en wijst op één specifieke indicator die van essentieel belang is om in de gaten te houden.

De signalen van de Bitcoin Fear and Greed index voor een naderende marktcorrectie

De ‘Bitcoin Fear and Greed Index’, die de sentimenten onder investeerders en handelaren meet, duidt al twee maanden op ‘Extreme Hebzucht’. Dit hoge hebzuchtniveau kan wijzen op een naderende marktcorrectie, vooral veroorzaakt door overmatig optimistische investeringen. Een te sterke hebzucht onder investeerders kan namelijk een indicatie zijn dat de markt oververhit raakt en een correctie nodig heeft om weer in balans te komen.

Wat is de Fear and Greed index?

De “Fear and Greed Index” voor Bitcoin dient als een barometer voor het algemene marktsentiment in de cryptocurrency wereld. Deze index is gebouwd op het idee dat emotionele overreacties van investeerders, zoals overmatige angst of hebzucht, directe invloed kunnen hebben op de prijs van Bitcoin.

Overmatige angst kan resulteren in een onderschatting van Bitcoin’s waarde, terwijl overmatige hebzucht juist kan leiden tot een overschatting. Om deze index samen te stellen, worden diverse databronnen gecombineerd en gestandaardiseerd, resulterend in een schaal die loopt van 0 (extreme angst) tot 100 (extreme hebzucht), waarmee de huidige stemming op de markt wordt weergegeven.

Wanneer kunnen we een correctie verwachten?

Bekend analist en YouTuber Benjamin Cowen denkt dat de koers van Bitcoin een ommekeer zou kunnen maken bij het bereiken van $48.000. Deze voorspelling is gebaseerd op de analyse van Fibonacci-niveaus, een veelgebruikte methode voor het bepalen van kritieke steun- en weerstandspunten in financiële activa, inclusief cryptocurrencies. Cowen merkt op dat er historische precedenten zijn waarbij de koers van Bitcoin significant fluctueerde rond de 0,50 en 0,618 Fibonacci-retracementniveaus.

Cowen stelt ook een ander scenario voor, waarbij de Bitcoin-koers eerst zou kunnen stijgen tot ongeveer $46.000 alvorens een correctie plaatsvindt. Daarnaast waarschuwt hij voor de mogelijkheid van een aanzienlijke correctie, die de koers mogelijk zelfs zou kunnen doen dalen tot rond de $31.000. Cowen voorspelt bovendien een toename van volatiliteit in de komende weken, wat zou kunnen leiden tot grotere schommelingen in de koers van Bitcoin.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging