Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Deze week kan cruciaal zijn Ripple rechtszaak

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple ontwikkelt zich in een razend tempo en ook deze week worden er weer belangrijke uitspraken verwacht. Juridische experts vertellen dat er veel afhangt van de rechtszaak. Niet alleen voor Ripple maar ook voor de rest van de cryptowereld.


Een belangrijke week

De meeste mensen wachten de rechtszaak geduldig af, maar steeds meer analisten en advocaten zijn van mening dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de zaak al heeft verloren en uiteindelijk een schikking zal treffen met Ripple.

Deze week kunnen we verschillende beslissingen verwachten vanuit de rechtbank:

  • Het verzoek van de SEC om de Hinman-e-mails te heroverwegen
  • Garlinghouse’s reactie waarin hij Estabrook Notes onthult van een ontmoeting in 2018 tussen hemzelf en de toenmalige SEC-commissaris Roisman

Heroverwegen van de Hinman emails

De SEC heeft de rechtbank verzocht om haar eerdere oordeel met betrekking tot een toespraak van 14 juni 2018 van Bill Hinman te heroverwegen. De commissie is van mening dat al deze documenten worden beschermd door de DPP.

Wat de SEC gelooft, is dat de rechtbank zijn beslissing heeft genomen over één enkel document dat de beklaagden hebben benadrukt. Terwijl de rechtbank de andere 67 e-mails die het ontwerp van de toespraak van Hinman bijvoegden, niet in overweging nam.

De SEC wil de beruchte Ether-toespraak van Hinman heroverwegen als een essentiële schakel in het beraadslagingsproces van de Commissie met betrekking tot Ethereum.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Openbaarmaking van Estabrook-aantekeningen

Ook zal er een uitspraak komen over de befaamde Estabrook notes. Deze twee memo’s worden genoemd als een belangrijk bewijsstuk voor Ripple in de rechtszaak.

SEC heeft bezwaar aangetekend tegen de motie van Ripple om de ‘Estabrook-aantekeningen’ openbaar te maken. Dit zijn de aantekeningen van de ontmoeting tussen voormalig SEC-commissaris Elad Roisman en de CEO van Ripple die plaatsvond op 9 november 2018.

Uit de notities zal blijken of Brad Garlinghouse wist dat de verkoop van de XRP tokens wel of niet gezien werd als een niet geregistreerde verkoop van securities. En, aangezien Ripple de notities graag openbaar wil maken, lijken ze in het voordeel te spreken van Ripple Labs.

Mocht deze week positief uitpakken voor Ripple, dan lijkt een overwinning of een schikking dichterbij dan ooit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten