Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Een grote correctie kan positief zijn voor de langetermijnontwikkeling van Bitcoin

De populaire analist Kevin Svenson stelt dat een hertest van Bitcoin van de koers van 31.000 dollar het beste lange-termijn bullish scenario voor de digitale munt vormt. Een correctie zou volgens Svenson het beste fundament vormen voor een lange rally in 2024.

Sommige mensen zullen het niet leuk vinden, maar een asset kan nu eenmaal niet in één rechte lijn omhoog.

‘Ik schrik niet van een dip’

Op het moment van schrijven bungelt de Bitcoin koers weer onder de 36.000 dollar, maar dat is voor Kevin Svenson geen reden om in paniek te raken.

“Bitcoin hertest de uitbraak-zone. In tegenstelling tot wat je denkt, is de onderstaande grafiek het best mogelijke scenario voor Bitcoin.

Het maakt het mogelijk voor indicatoren om te resetten, wat constructieve koersactie genereert en de opmaat vormt voor een sterke lancering richting 2024. Wat zegt deze grafiek nu eigenlijk? Het wijst op een opwaartse trend en is bullish voor 2024. Ik schrikf niet van een dip. Het is gewoon een koopkans”, aldus Svenson.

Gezien de grafiek van Svenson lijkt hij een Bitcoin koers van 31.000 dollar te voorspellen richting het einde van het jaar, om vervolgens aan de start van 2024 naar de koers van 40.000 dollar te schieten.

Bitcoin koers van 125.000 dollar in 2025

Voor het jaar 2025 is Svenson nog meer bullish over de vooruitzichten van Bitcoin. In een scenario wat de analist “realistisch” noemt, deelt hij een grafiek waarin we Bitcoin tot boven de 125.000 dollar per munt zien doorschieten begin 2025.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 35.425 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 2,74 procent op de borden.

Het lijkt erop dat de puf een beetje uit de rally raakt en de bulls op adem moeten komen. Is dit de correctie naar 31.000 dollar die Svenson voorspelt? Dat gaan we de komende dagen tot weken meemaken.

Het zou natuurlijk veel mooier zijn als de Bitcoin koers vanaf hier gewoon blijft doorstijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen