digital currency group
Blockchain

Digital Currency Group moet vermogensbeheer-divisie van $3,5 miljard sluiten

Het gaat niet goed bij de Digital Currency Group, het crypto-conglomeraat waar onder andere Genesis, Grayscale en CoinDesk onder vallen. Donderdag 5 januari bevestigde het bedrijf dat de vermogensbeheer-divisie HQ wordt gesloten, zo wist The Information te meldden. Dit nieuws komt nadat eerder bekend werd dat Genesis 30 procent van zijn personeel moest laten gaan.

Crypto-winter en macro-economie

Als redenen voor de beslissing om HQ te sluiten, draagt het bedrijf onder meer de lange en koude crypto-winter aan. Daarnaast verwijst het naar de uitdagende macro-economische omstandigheden. “Vanwege de status van het bredere economische klimaat en de langdurige crypto-winter die voor stevige tegenwinden zorgt voor de industrie, hebben we besloten om HQ te sluiten vanaf 31 januari 2023”, aldus een vertegenwoordiger van de Digital Currency Group tegenover Decrypt.

“We zijn trots op wat het team voor elk heeft gekregen en kijken ernaar uit om het project in de toekomst weer op te starten”, zo sluit de Digital Currency Group af. Het is duidelijk dat de Digital Currency Group en de bedrijven die onder deze gigant vallen nog altijd last ondervinden van de implosie van FTX van afgelopen november. HQ is een vermogensbeheerder die kapitaal beheert voor crypto-ondernemers en investeerders. Het bedrijf had ongeveer 3,5 miljard dollar aan assets onder beheer in december.

Partners zijn niet blij

De partners van HQ zijn volgens de geruchten helemaal niet betrokken geweest bij de beslissing om het bedrijf te sluiten. In november schreef Digital Currency Group CEO Barry Silbert nog aan zijn investeerders dat zijn bedrijven geen last hadden van het omvallen van FTX. Opvallend is dat destijds bekend werd dat de Digital Currency Group ongeveer 575 miljoen aan schulden heeft openstaan bij Genesis.

Die laatste is op zijn beurt weer 900 miljoen dollar schuldig aan Gemini en ruim 280 miljoen dollar aan het Nederlandse Bitvavo. Wij weten er het fijne niet van, maar dit soort constructies lijken in ieder geval weinig goeds te beloven voor de financiële gezondheid van de Digital Currency Group. Mocht deze gigant ook omvallen, dan kan dat de Bitcoin koers heel goed een volgende klap geven. Laten we wat dat betreft hopen dat de Digital Currency Group en Genesis de boel snel weer op de rit krijgen.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten