Bitcoin amerika inflatie
Bitcoin

De Impact van de Spot Bitcoin ETF op Bitcoins Reputatie

Het is officieel, vanaf donderdag 11 januari zijn de Spot Bitcoin ETFs gelanceerd op de Amerikaanse beurs. Na een lange strijd die 10 jaar duurde om Spot Bitcoin ETFs op de markt te krijgen, is het de industrie eindelijk gelukt. Maar wat betekent de lancering van deze ETFs eigenlijk voor Bitcoin?

Goed voor de adoptie van Bitcoin

Als we Jameson Lopp mogen geloven, dan zijn de Spot Bitcoin ETFs vooral goed voor de adoptie van Bitcoin. Waarom? Omdat ze ervoor zorgen dat de asset-klasse hiermee een “minder eng concept” is voor het mainstream publiek.

Normaal gesproken moet je kiezen voor een beursplatform en helaas zijn er genoeg voorbeelden van partijen die heel koosjer leken, maar dat uiteindelijk niet bleken te zijn.

Daarnaast is het voor beginners nogal gevaarlijk om zomaar Bitcoin in een eigen wallet aan te houden. Zeker als het om serieuze bedragen gaat. Zodoende bieden de Spot Bitcoin ETFs van bekende aanbieders een interessante manier om in te stappen, die het kopen en aanhouden van Bitcoin een stukje minder eng maakt.

Kans op verbod is minimaal

Het volgende positieve argument over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs is dat ze de kans op een algeheel verbod in de Verenigde Staten (en daarmee wereldwijd) een stuk kleiner maken.

“Als 50 miljoen boomers op passieve wijze Bitcoin bezitten, dan zou de politieke en economische schade als gevolg van een verbod significant minder populair zijn. Bitcoin is niet langer een asset voor schuchtere computernerds. Het is absoluut als een Trojaans Paard die op het punt staat om door de poorten van Troy getrokken te worden”, aldus Erik Voorhees.

Wat dat betreft lijken er voor de reputatie van Bitcoin als asset een hoop voordelen te zitten aan de Spot Bitcoin ETFs. Dat merken we wellicht niet meteen aan de Bitcoin koers, maar dat kan natuurlijk later nog komen.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin in 2024 nog een nieuwe all-time high noteren?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
BlackRock Bitcoin ETF bereikt nieuw hoogtepunt in handelsvolume
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen