Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Dit grote investeringsbedrijf zet vol in op Bitcoin en Ethereum

In de afgelopen weken heeft Bitcoin (BTC) een opmerkelijke stijging doorgemaakt, en altcoins zoals Ethereum (ETH) profiteren mee van deze positieve trend. Ondanks de huidige marktafkoeling, blijven investeerders optimistisch. Dit is ook het geval bij het crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital. Uit data van de gedecentraliseerde finance (DeFi) platformen AAVE en Compound, gedeeld door het crypto analyse platform LookOnChain, blijkt dat Galaxy Digital een long-positie heeft ingenomen in zowel Bitcoin als Ethereum.

Concreet heeft Galaxy Digital 4.168 Wrapped Bitcoin (WBTC) en 16.000 ETH gestort in AAVE en Compound, wat neerkomt op een investeringswaarde van circa $170 miljoen. Deze stortingen dienen als onderpand voor het lenen van stablecoins ter waarde van zo’n $100 miljoen. Bedrijven als Galaxy Digital lenen vaak stablecoins door cryptovaluta’s als onderpand te gebruiken. Dit stelt hen in staat om te profiteren van prijsvolatiliteit, liquiditeit te verkrijgen zonder hun crypto-assets te verkopen of de geleende middelen te herinvesteren in de cryptosector.

Snelle goedkeuring Bitcoin ETF

De positieve houding van het bedrijf ten opzichte van BTC is begrijpelijk gezien de groeiende optimistische stemming in de cryptomarkt. Dit optimisme wordt aangewakkerd door de potentiële introductie van een Bitcoin ETF. Mike Novogratz, de CEO van het bedrijf, verwacht zelfs dat de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) nog dit jaar groen licht krijgt. Met de komst van deze ETFs wordt verwacht dat er miljarden dollars aan investeringen de markt in zullen stromen. Het is dus logisch dat het investeringsbedrijf ervoor kiest om hun positie in BTC te versterken.

Aantal BTC whales groeit

Bovendien versterken andere grote investeerders ook hun posities. Er is een opleving merkbaar in de activiteit van Bitcoin whales, met een jaarlijks hoogtepunt van 23.400 transacties die elk meer dan $100.000 bedragen. De toename in bitcoin futures contracten duidt op een groeiende betrokkenheid van institutionele beleggers, wat een verandering markeert ten opzichte van de eerdere trends die voornamelijk door particuliere beleggers werden gedreven. Desondanks ligt het huidige handelsvolume nog steeds lager dan de pieken van 2017.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers