Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Dit is hoe Aziatische landen omgaan met crypto sancties tegen Rusland

Regeringen van Westerse landen blijven crypto exchanges vragen om te voldoen aan de sancties tegen Rusland, maar ook steeds meer Aziatische landen doen mee. In dit artikel lees je hoe ze in Azië omgaan met de sancties.


Japan gaat crypto exchanges beboeten voor overtreden sancties

Terwijl de Verenigde Staten en de Europese Unie maatregelen nemen om te voorkomen dat Rusland cryptocurrencies gebruikt om mogelijk sancties te omzeilen, hebben ook enkele landen in Azië stappen ondernomen om op de situatie te reageren.

Japan is het nieuwste land in Azië die crypto bedrijven oproept om zich te houden aan de sancties tegen Rusland. Het land verzocht op maandag om geen crypto transacties te verwerken waarbij gesanctioneerde personen of entiteiten in Rusland en Wit-Rusland betrokken zijn.

Het Japanse Financial Services Agency (FSA) en het ministerie van Financiën gaven een gezamenlijke verklaring over de sancties tegen Rusland. Hierin werd benadrukt dat crypto deel uitmaakt van de beperkingen. Ook werd duidelijk gemaakt dat alle crypto-activa waarvan is vastgesteld dat ze verband houden met sancties, moeten worden bevroren.

De FSA zei dat ongeoorloofde transacties in het kader van sancties onderhevig zijn aan zware straffen. Hieronder vallen overdrachten van crypto munten of niet-fungibele tokens (NFT). Voorbeelden van genoemde straffen zijn een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of een boete van 1 miljoen yen ($8.500).

De nieuwste sanctiewaarschuwing van de Japanse regering kwam kort nadat de Europese Unie, de Verenigde Staten en de G7-landen nieuwe acties aankondigden. De acties zijn gericht tegen de Russische economie en rijke individuen die pogingen doen om de sancties te omzeilen met behulp van crypto.


Singapore verbiedt fondsenwerving in crypto voor Rusland

Andere Aziatische landen zoals Singapore hebben ook stappen ondernomen om te voldoen aan de sancties tegen Rusland. Singapore heeft in de afgelopen week alle lokale financiële instellingen verboden om transacties uit te voeren met gesanctioneerde Russische banken, evenals het faciliteren van fondsenwerving voor de Russische regering en gerelateerde entiteiten. De sancties hebben betrekking op crypto transacties, NFTs en en andere digitale munten.

Leidinggevenden bij sommige crypto bedrijven, zoals de crypto exchange Luno, suggereerden dat het onwaarschijnlijk is dat de meeste crypto bedrijven in Singapore directe zakelijke relaties hebben met in Rusland gevestigde personen of entiteiten. ADDX zei ook dat het fonds geen gevolgen heeft ondervonden van de sancties tegen Rusland. ADDX is een crypto exchange voor de particuliere markt in Singapore. De CEO zei het volgende:

”We voeren Know Your Customer- en Anti-Money Laundering-controles uit op al onze investeerders. We behandelen daarom geen anonieme transacties.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Grote crypto exchanges in Zuid-Korea blokkeren Russische IP-adressen

Eerder had Zuid-Korea zich ook aangesloten bij de wereldwijde sancties tegen Rusland. Verschillende lokale crypto exchanges hebben IP-adressen van Russische gebruikers geblokkeerd.

Volgens een rapport van het lokale persbureau Yonhap blokkeerden grote Zuid-Koreaanse exchanges, waaronder Upbit, vanaf 3 maart opnames van aan Rusland gelinkte IP-adressen. Andere lokale crypto exchanges zoals Gopax, Bithumb en Korbit beperkten de toegang tot accounts van Russische IP-adressen.

Sommige landen leggen cryptotransacties aan banden vanwege de mogelijke ontduiking van sancties. Andere regeringen wenden zich tot cryptocurrencies omdat ze een van de weinige opties lijken te zijn voor Russen om te betalen voor diensten in het buitenland te midden van massale wereldwijde sancties.


Thailand wil Russen laten betalen met crypto

Toch is niet elk Aziatisch land zo streng als Zuid-Korea. Op 8 maart zei de Phuket Tourist Association President Bhummikitti Ruktaengam dat de groep in gesprek was met de Bank of Thailand over het mogelijk gebruiken van crypto als een alternatieve betalingsoptie voor Russische toeristen die vast waren komen te zitten in het land als gevolg van de sancties.

Voorheen konden Russen hun Mastercard- en Visa-debet- en creditkaarten niet in het buitenland gebruiken. De betalingsgiganten besloten de ondersteuning aan alle Russen te schrappen als onderdeel van de sancties. Bhummikitti merkte het volgende op:

”Cryptocurrencies zouden als back-up kunnen dienen als transacties niet door konden gaan.”

Toezichthouders over de hele wereld zijn actief bezig geweest om de kansen van Rusland te beperken. Dit werd gedaan om mogelijke sancties met crypto te omzeilen.

Op zondag suggereerde de Russische staatsdoema Alexander Yakubovsky dat Rusland zijn eigen crypto exchanges zou moeten oprichten. Ook zouden crypto exchanges gebruikt moeten worden om de impact van wereldwijde sancties op Rusland te verzachten.

”Crypto is een gebied waar het moeilijk is om te praten over echt effectieve beperkingen tegen ons land.”

Dit verklaarde Yakubovsky in een interview met het lokale persbureau Parlamentskaya Gazeta

De Russische autoriteiten beperkten de dienstverlening van legale crypto exchanges opzettelijk alleen tot buitenlandse bedrijven zoals Binance. De Bank of Russia beperkte lokale financiële bedrijven om crypto investeringen aan te bieden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten