bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Dit is waarom 14 Februari cruciaal is voor de Bitcoin koers

De Bitcoin koers is vandaag weer tot boven de 22 duizend dollar grens gestegen, ondanks dat veel analisten verwachtten dat de prijs verder zou dalen. Het lijkt er dus op dat de koersval, die werd veroorzaakt door de aanval van de SEC op Kraken’s staking-product, wellicht een overreactie van de markt was.

Voor nu lijkt het sentiment dus weer langzaam positief te worden, maar dat geeft geen garanties voor komende week. In de aankomende week worden er namelijk weer een aantal belangrijke macro economische gegevens vrijgegeven. Dit kan zowel goed als slecht uitpakken voor de Bitcoin koers.

In dit artikel bekijken we hoe BTC ervoor staat en schetsen we een beeld van wat je kunt verwachten van de aankomende week.

BTC grafiek 12 feb 2023
BTC grafiek 1 uur per candle – Bron: TradingView

Bitcoin moet cruciaal niveau doorbreken om correctie te voorkomen

Nu de Bitcoin koers dus weer herstelt vertellen verschillende analisten dat de voorspellingen van een nieuwe bearmarkt een overreactie waren. Het is echter cruciaal dat BTC de weerstandszone van $22.400 – $22.600 doorbreekt. Als dit niet lukt, kan een nieuwe correctie niet worden uitgesloten.

14 februari wordt een belangrijke dag

De meeste investeerders richten zich op de macro-economische gegevens van de komende week als de volgende mogelijke bron van volatiliteit. De consumentenprijsindex (CPI) in de VS voor januari, die op 14 februari bekendgemaakt wordt, is deze maand het belangrijkste evenement.

“We hebben een belangrijke week voor de boeg”, vertelde de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe. “Ik verwacht dat we waarschijnlijk zullen zien dat de inflatie blijft dalen. De gasprijzen zijn ook als een baksteen gedaald, en een daling van de inflatie zal betekenen dat de financiële markten zullen stijgen.”

Alles lijkt er dus goed uit te zien, maar of we de Bitcoin koers daadwerkelijk zullen zien stijgen deze week moeten we nog afwachten. Wat vrijwel zeker is, is dat de volatiliteit deze week zal toenemen naarmate het CPI-rapport dichterbij komt.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen