Dit is waarom 2020 het jaar van Ethereum is

Ethereum presteert dit jaar al uitermate goed maar dat was lang niet altijd het geval. Vanaf juni 2019 tot januari dit jaar zag Ethereum haar prijs met bijna 50% dalen ten opzichte van Bitcoin. Hoewel niet iedereen het eens is over de reden van deze tegenslag lijkt het te worden veroorzaakt door de problemen rondom de ontwikkeling van ETH 2.0. Essentiële projecten waren niet effectief genoeg, maar daar lijkt dit jaar verandering te zijn gekomen.


Interesse naar Ethereum stijgt

Ondanks dat Ethereum nog veel in te halen heeft lijkt dit jaar zeer veel belovend. Investeerders lijken steeds meer interesse te krijgen in de grootste altcoin en dat is terug te zien in de prijs. ETH is één van de best presterende munten van 2020 en er is een grote kans dat dit nog wel even zo blijft. Dit jaar is namelijk een veelbelovend jaar voor Ethereum.

In februari van dit jaar zagen wel al een enorme koersstijging. De Ether koers steeg toen met bijna 98% naar een hoogtepunt van $280. Deze enorme stijging versterkt de hoop en het optimisme dat de koers nog veel hogere prijzen kan gaan meemaken dit jaar.


Belangrijke groei factoren

Een belangrijke factor die Ethereum waardevol maken is de groei van DeFi projecten. Dit had, trouwens niet verwonderlijk, een positieve invloed op de gebruikersactiviteit op het Ethereum-netwerk. Hierdoor blijven de fundamenten sterk en kan het ETH-ecosysteem dit jaar snel worden uitgebreid.

Naast de DeFi heeft Ethereum in het laatste kwartaal van 2019 verschillende belangrijke verbeteringen doorgevoerd op zijn netwerk. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn het gevolg van een aanzienlijke software-upgrade (hard fork) genaamd Istanbul. Ethereum heeft in de hard fork een tweede schaalbaarheidsoplossing opgenomen en toegezegd om een TPS van ongeveer 3.000 transacties per seconde mogelijk te maken. Daarbij komt dat er plannen zijn om de schaaloplossing verder up te graden.

Tot slot is Ethereum hard bezig met een enorm project genaamd Ethereum 2.0. Ethereum mede-oprichter Joseph Lubin heeft laten weten dat de Ethereum blockchain met deze update binnen maximaal 24 maanden zo’n 1.000 keer meer schaalbaar zal worden.

Analisten dichten Ethereum altijd al een enorm potentieel toe en het lijkt er op dat 2020 het jaar is waarin ETH dit potentieel eindelijk waar kan gaan maken.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken