Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

‘Dit is waarom Bitcoin de $22.000 zal bereiken’

De prijs van Bitcoin ligt op koers om de $22.000 te bereiken, zegt een analist genaamd Philip Swift. Hij wijst op vier belangrijke factoren die het momentum kunnen versterken.


Een langdurige Bitcoin rally

Philip Swift, vertelt dat zowel fundamentele als technische factoren aangeven dat het momentum van de cryptocurrency steeds sterker wordt.

Het HODL-percentage, de daling van de exchange reserves, de neutrale financieringspercentages en institutionele accumulatie wijzen op een langdurige Bitcoin-rally. Swift schrijft:

“Ligt het eenjarige HODL percentage nog steeds erg hoog? Ja. Bitcoin wordt van exchange gehaald? Ja. Zijn de financiering percentages nog steeds neutraal? Ja. Kopen instellingen nog steeds Bitcoins? Ja. Cool, ik zie je over een paar weken voor $22.000.”

Als je in maart deze prijsvoorspelling had gedaan was je voor gek verklaard. Echter, sinds maart kwartaal is de prijs van de Bitcoin gestegen van $3.825 naar $17.050.

Bitcoin prijs stijgt tot boven $17k – Bron: Tradingiew

Het HODL-percentage toont vertrouwen van investeerders

In de Bitcoin wereld worden mensen die hun BTC tokens vasthouden ‘HODLers’ genoemd. De eenjarige HODL-golf toont de groei van het aantal beleggers dat BTC meer dan één jaar vast heeft gehouden.

Sinds de crash van maart is de eenjarige HODL-golf gestegen van 59% naar meer dan 62%. Het staat nu op een historisch hoogtepunt, wat duidt op een duidelijke accumulatie trend.

De eenjarige Bitcoin HODL-golf – Bron: lookintobitcoin.com

Wanneer het aantal HODLers toeneemt, toont dit een positieve vertrouwenstrend. De aanhoudende trend kan aantonen dat beleggers op de langere termijn een bredere Bitcoin prijsstijging verwachten.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Financieringspercentages zijn neutraal

Tijdens bull-cycli kunnen de financieringspercentages van Bitcoin aanzienlijk stijgen, omdat long-traders short-sellers overweldigen.

De Bitcoin-futuresmarkt gebruikt het financieringspercentage-mechanisme om het evenwicht op de markt te waarborgen. Als er meer longs dan shorts zijn, wordt de financieringsgraad positief. Dan moeten kopers short-sellers compenseren en vice versa.

Het gemiddelde financieringspercentage van perpetual Bitcoin-futurescontracten ligt rond de 0,01%. De financieringsgraad bleef de afgelopen maanden rond de 0,01% of soms daaronder.

Hieruit blijkt dat er een goede balans is tussen kopers en verkopers, en dat de markt nog niet instabiel is.


Bitcoin-reserves dalen

Ongeveer 145.000 BTC zijn de afgelopen maand van exchanges verdwenen. Deze maandelijkse uitstroom van $2,3 miljard suggereert de intentie van beleggers om hun BTC-bezit op de lange termijn vast te houden.

Beleggers moeten hun BTC tokens op exchanges storten om hun bezit te verkopen. Wanneer de uitstroom toeneemt, geeft dit dus doorgaans aan dat beleggers van plan zijn BTC voor langere periodes aan te houden.


Institutionele accumulatie neemt toe

In de Verenigde Staten blijft Grayscale het bedrijf waar institutionele beleggers naar toe gaan als ze willen investeren in Bitcoin. De Grayscale Bitcoin Trust is het investeringsintrument dat het dichtst in de buurt komt van een op de beurs verhandeld fonds (ETF).

Volgens Grayscale bezit het bedrijf nu meer dan 500.000 BTC, wat meer dan $8,35 miljard waard is.

Institutionele instellingen zijn doorgegaan met het verzamelen van Bitcoin, aangezien het een sterk herstel laat zien sinds begin 2020. De veerkracht van de digitale valuta, vooral omdat het consistent beter presteert dan goud, heeft de opslag van waardeproposities het hele jaar door aantrekkelijker gemaakt voor grote bedrijven.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten