Bitcoin prijs crasht
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt

Op 14 maart bereikte Bitcoin een recordhoogte van $73.835, aangedreven door een sterke bullish trend. Sindsdien heeft de munt echter een aanzienlijke daling ondergaan.

In het afgelopen weekend kreeg de Bitcoin-prijs een flinke klap, waarbij de waarde daalde tot $61.000. Vandaag leek er een herstel op handen toen de munt tijdelijk steeg naar $66.000. Echter, tegen de avond zakte de waarde opnieuw in, ditmaal tot $62.800.

Maar wat is precies de reden van de recente koersval? In dit artikel zoeken we het uit.

Bitcoin bevindt zich in de gebruikelijke terugval voorafgaand aan de halvering

Sommige analisten geloven dat Bitcoin aan het begin staat van de pre-halving fase die historisch gezien een bepaald patroon volgt. Net als bij eerdere halveringen lijkt de prijs van BTC de vijf fasen van de Bitcoin halvering te volgen.

De timing van de terugval voor de halvering vindt plaats 18 dagen voor de verwachte Bitcoin halvering op 20 april.

Een bericht op het X sociale netwerk van crypto handelaar en onafhankelijk analist Rekt Capital suggereerde dat de huidige prijsactie onderdeel is van een pre-halving terugval, waarbij BTC tijdens de halveringscyclus van 2020 met 20% daalde.

Vergelijkingen van Bitcoin Halving
Vergelijkingen van Bitcoin Halving – Bron: Rekt Capital

Enorme Bitcoin liquidaties

De recente scherpe daling in de Bitcoin-futuresmarkt heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties. Op 15 april werden in slechts 24 uur tijd longposities ter waarde van meer dan $43,7 miljoen geliquideerd, waarbij een piek van $20,6 miljoen binnen vier uur werd genoteerd.

Deze liquidaties vielen samen met een periode van verhoogde volatiliteit, wat de prijs van Bitcoin verder onder druk zette. Wanneer dergelijke longposities worden geliquideerd zonder dat er aankoopdruk van handelaren is om de verkoop te compenseren, resulteert dit direct in een negatieve impact op de Bitcoin-prijs.

Bitcoin liquidaties
Bitcoin liquidaties – Bron: Coinglass

Toenemende wereldwijde spanningen

De recente onrust in de wereld heeft geleid tot paniek op de financiële markten. De crash tijdens het afgelopen weekend werd verergerd nadat Iran Israël aanviel, een gebeurtenis die de spanningen op de wereldtoneel aanzienlijk heeft verhoogd.

Er heerst op dit moment veel onzekerheid over de mogelijke escalatie van dit conflict. Als deze situatie verder uit de hand loopt, zou dit zeer nadelige gevolgen kunnen hebben voor zowel de aandelen- als de cryptomarkt.

Beleggers zijn uiterst alert op de ontwikkelingen en de mogelijke impact hiervan op hun investeringen, wat de volatiliteit in deze markten nog verder kan vergroten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?