Altcoin Nieuws

Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten

De EOS koers is op 17 augustus met ongeveer 20 procent gestegen tot een hoogtepunt van $1,66. Dit omdat er spoedig een aantal belangrijke updates aan zitten te komen. EOS wil in september namelijk een hard fork doorvoeren die het netwerk volledig gedecentraliseerd zal maken. Hiernaast heeft het bedrijf ook nog een nieuw programma uitgerold.

Lancering van het EOS-incentiveprogramma

Op 14 augustus opende de EOS Network Foundation (ENF), een non-profitorganisatie die toezicht houdt op de groei en ontwikkeling van de EOS-blockchain, de registraties voor het aanstaande Yield+ incentive-programma.

Yield+ is een liquiditeitsincentive- en beloningsprogramma om DeFi-applicaties aan te trekken die rendement genereren voor hun gebruikers. Daarbij probeert de service te concurreren met zijn grootste blockchain-rivalen in de DeFi-wereld. Het gaat hier om Ethereum, Cardano en Solana.

Sinds het begin van de Yield+-registratie is de totale waarde vergrendeld (TVL) binnen de EOS-pools gestegen van 94,71 EOS naar 102,18 EOS. Dit wijst op een tijdelijke piek in de vraag naar de munten. De TVL zal waarschijnlijk toenemen in de dagen voorafgaand aan de activering van de beloning op 28 augustus.

EOS hard fork in september

Yves La Rose, de CEO van ENF zei dat EOS Later deze week wordt omgedoopt tot EOSIO. Daarop volgt een v3.1 consensus-upgrade genaamd Mandel. Deze upgrade zal plaatsvinden in september.

De rebranding en de upgrade dienen als de symbolische scheiding van EOS met Block.One, het bedrijf dat het netwerk oorspronkelijk ontwierp. Dit gebeurde negen maanden nadat de EOS-gemeenschap ervoor had gekozen om de uitgifte van 67 miljoen EOS, ongeveer $108 miljoen, stop te zetten vanwege zorgen over wanpraktijken.

La Rose merkte op dat de upgrade zou plaatsvinden via een hard fork, wat betekent dat de nieuwe versie (EOSIO) niet meer compatibel zal zijn met de originele chain.

Bij een hard fork krijgen alle bestaande EOS-houders, in het geval van een mogelijke splitsing van de chain, een gelijk aantal munten op beide chains. In theorie zou dat de vraag naar EOS onder speculanten kunnen vergroten in de dagen voorafgaand aan de hard fork. Dit was ook het geval bij Ethereum.

Al met al komen er dus spannende tijden aan voor EOS en dat betekent dat de kans vrij groot is dat de EOS koers een verhoogde volatiliteit zal laten zien.

Altcoin nieuws

Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht? Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht?
Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten