Solana
Solana

Dit is waarom de Solana koers met 80% is gestegen

SOL, de crypto token van de Solana-blockchain, maakt ook vandaag weer een enorme koersstijging mee. De prijs van de munt is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 36 procent gestegen.

Solana koers stijgt met 300 procent in twee weken tijd

Solana heeft de laatste tijd een enorme waardestijging gezien. Het is de afgelopen 24 uur met 36% gestegen en in de afgelopen 7 dagen zelfs met 80%. Analisten van Santiment vertellen dat dit komt omdat veel handelaren verwachtten dat de SOL koers zou dalen en short posities hadden ingenomen. Echter, nu de koers plotseling stijgt worden er heel veel short posities geliquideerd wat de prijs opdrijft. Dit wordt ook wel een ‘short squeeze‘ genoemd.

De Solana koers ligt op het moment van schrijven rond de $22,50. Dat is bijna drie keer zo hoog dan het dieptepunt van 8 dollar van twee weken geleden. Een bizarre prijsstijging kunnen we het dus wel noemen.

Andere positieve factoren

Naast de short squeeze zijn er een aantal andere positieve factoren die de prijsstijging van Solana brandstof geven.

In de afgelopen weken is de BONK-token, dat is geïnspireerd op een Shiba Inu, bijvoorbeeld erg populair geworden. De memecoin draait op het ecosysteem van Solana. BONK heeft onlangs ook de oprichting aangekondigd van een nieuwe organisatie genaamd BonkDAO, die bestaat uit leden van de Solana-gemeenschap die betrokken zijn bij DeFi-, kunst- en NFT-projecten.

Daarnaast blijkt uit een recent rapport van Citi Research dat er nog steeds veel activiteit plaatsvindt op de Solana-blockchain. Het rapport benadrukte dat verschillende belangrijke statistieken, zoals het aantal actieve adressen en het dagelijkse volume van niet-fungibele tokens (NFT’s), zijn teruggekeerd naar het niveau van vóór de FTX-crash, wat zou kunnen betekenen dat mensen zich beter beginnen te voelen over opnieuw Solana gebruiken.

Al met al beleven Solana investeerders een prachtige 2 weken, wat ook wel weer tijd werd na het FTX-debacel.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins