Altcoin Nieuws

Dit is waarom Decentraland en andere Metaverse tokens zo goed presteren

Verschillende tokens van populaire metaverse-projecten hebben de afgelopen zeven dagen een explosieve prijsgroei doorgemaakt. Ze boekten zelfs meer winst als Bitcoin en Ethereum.

De MANA token, van het populaire Web3-spel Decentraland, steeg in een week tijd met 81,9 procent. De grote rivaal van MANA, de SAND-token van The Sandbox heeft ook niets te klagen. De SAND prijs steeg in dezelfde zeven dagen namelijk met zo’n 42 procent. Tot slot boekten ook twee andere grote metaverse projecten, Axie Infinity en Enjin een winst van meer dan 23 procent de afgelopen week. Maar waarom zijn het juist de metaverse tokens die zo goed presteren in het begin van 2023?

MANA koers 17 jan newsbit
MANA grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgen metaverse projecten plotseling zo hard?

Net als ‘Web3’ is de ‘metaverse’ een brede term die een spectrum van dingen omvat. Over het algemeen verwijst het naar een nieuwe digitale omgeving die voortbouwt op het huidige internet, waarin consumenten via virtual reality met hun digitale wereld zullen communiceren.

Een belangrijke reden voor de plotselinge opleving van de metaverse projecten is het feit dat er plotseling veel berichten te ronden gaan dat Apple dit jaar nog de metaverse zal betreden met de release van zijn eigen virtual reality en augmented reality headset. Dit zou de metaverse in één klap naar de mainstream kunnen brengen en is dus zeer goed nieuws voor crypto projecten die zich in de metaverse begeven.

Hoe de headset van Apple er precies uit komt te zien en of het de metaverse echt populair gaat maken is natuurlijk nog maar de vraag. Maar het feit dat de grootste techbedrijven ter wereld de metaverse toch echt serieus beginnen te nemen maakt investeerders op dit moment in ieder geval enthousiast.

Altcoin nieuws

Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?