Ripple

Dit is waarom Ripple nog steeds de beste betalingsoplossing is

Hoewel sommigen Ripple zien als een afgeschreven project, geloven velen in de cryptowereld dat het bedrijf nog altijd op weg is om één van de meest succesvolle wereldwijde betalingsoplossingen te worden.


De potentie van Ripple

Ripple en haar XRP token heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen van analisten. Dat is ook niet zo gek, want de prijs presteert al tijden ondermaats. Ondanks dat benoemen velen in de cryptowereld XRP als één van de grootste en belangrijkste cryptomunten ter wereld.

Er zijn dus veel factoren om over te discussieren en dat zal vast ook nog gebeuren. Echter, in dit artikel zullen we het hebben over de meest recente partnerschappen en factoren waardoor Ripple haar positie als één van de beste betalingsoplossingen in de cryptowereld nog steeds heeft behouden.

In juni 2019 kondigde Ripple een samenwerking aan met MoneyGram. Door deze samenwerking kan het geldtransactiebedrijf XRP gebruiken bij de afwikkeling van grensoverschrijdende betalingen. Door het RippleNet te gebruiken is het mogelijk om grensoverschrijdende betalingen snel en zeer goedkoop af te wikkelen.

Een andere belangrijke samenwerking is het partnerschap met de Spaanse bank Santander. De bank is van plan om in 2020 haar, door Ripple aangedreven, internationale betalingssysteem genaamd ‘One Pay FX’ op te starten in Mexico.


Ripple breidt uit naar Thailand

Tot slot is het belangrijk om te benoemen dat Ripple zich heeft uitgebreid naar Thailand. Ripple werkt namelijk samen met de Thaise bank SCB en het transactiebedrijf ‘DeeMoney’.

In Thailand is mobiel bankieren enorm groot en dat betekent dat er kansen liggen voor Ripple. Recente schattingen brengen het aantal migrerende werknemers in Thailand op bijna 5 miljoen. De noodzaak om geld naar hun familieleden te sturen, heeft de overmakingsmarkt gewaardeerd op 68 miljard dollar. Door RippleNet-technologie te gebruiken, kunnen klanten van de bank sneller, goedkoper en gemakkelijker geld overmaken.


Conclusie

Ripple is nog in ontwikkeling en blijft razendsnel nieuwe samenwerkingen afsluiten met grote banken en transactiebedrijven. Ripple lijkt tot nu toe de beste blockchain oplossing voor gerenommeerde financiële instellingen. Het lijkt er daarom ook op dat Ripple uiteindelijk een grote speler gaat worden in de traditionele financiële wereld. De huidige wereldcrises hebben misschien meer kwaad dan goed gedaan, maar naarmate de markt blijft groeien, wachten we af wat de toekomst brengt voor Ripple.