MoneyGram heeft miljoenen verdiend aan verkoop Ripple’s XRP

In het onlangs naar buiten gebrachte jaarverslag aan de Securities and Exchange Commission rapporteerde MoneyGram $11,3 miljoen aan inkomsten als gevolg van de samenwerking met Ripple. Ripple Labs betaalt MoneyGram als stimulans om RippleNet te gebruiken.


Ripple betaalt MoneyGram flinke som geld

Hoewel de totale omzet van MoneyGram blijft dalen, was de samenwerking met Ripple duidelijk positief voor het bedrijf. MoneyGram is in het tweede kwartaal van vorig jaar begonnen met het gebruiken van RippleNet’s On-Demand Liquidity (ODL). Dit zeer succesvol te zijn. In het rapport staat:

“De onderneming wordt gecompenseerd door Ripple in XRP tokens voor het ontwikkelen en brengen van liquiditeit op valutamarkten, mogelijk gemaakt door het ODL-platform, en het bieden van een betrouwbaar niveau van handelsactiviteiten.”

Van de $11,3 miljoen die het bedrijf van Ripple ontving, kwam in het vierde kwartaal $8,9 miljoen binnen. Gezien de groei is dit waarschijnlijk nog groter in 2020.

Deze activiteit is het positieve bewijs dat Ripple Labs alle middelen probeert te gebruiken die nodig zijn om financiële instellingen ertoe te brengen haar dienst te gebruiken. Het betaalt naar verluidt ook andere partnerinstellingen. In het geval van MoneyGram zijn dergelijke betalingen lastig te omschrijven. Dit omdat Ripple Labs al een aanzienlijk percentage van het bedrijf bezit. MoneyGram blijft het RippeNet in ierder geval gebruiken tot 2023.


Er komen grote veranderingen aan

Dat MoneyGram samenwerkt met Ripple geeft aan dat het bedrijf de verschuiving in de financiële sector erkent. Blockchain en crypto bedrijven spelen in een toenemende mate een rol bij het verplaatsen van geld over de hele wereld. Dit dreigt traditionele geldtransactie bedrijven overbodig te maken.

Ripple lijkt daarom een perfecte partner voor grote banken en geldtransactie bedrijven. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, beweerd namelijk dat crypto het beste kan worden gebruikt als aanvulling op de traditionele economie, althans voorlopig. Met andere woorden, Garlinghouse ziet de centrale banken en het geld dat ze verdienen niet snel verdwijnen.

De strategie van Ripple om bankpartners in zijn ecosysteem te brengen lijkt duidelijk te werken, maar de mate waarin deze instellingen RippleNet daadwerkelijk gebruiken, blijft onduidelijk. Weinig instellingen lijken de onderzoeksfase voorbij te zijn. Het feit dat Ripple ze heeft moeten betalen om het daadwerkelijk te gebruiken, onderstreept dit feit.

Voorlopig profiteren zowel Ripple als MoneyGram van hun samenwerking. Desalniettemin begrijpen beide bedrijven ongetwijfeld dat er veel grotere veranderingen aan zitten te komen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken