Ripple

Ripple investeert nog eens $11.3 miljoen in MoneyGram

Volgens de gegevens van de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple Labs nog eens $11.3 miljoen dollar geïnvesteerd in het geldtransactiebedrijf MoneyGram.


Ripple investeert $11,3 miljoen, maar waarvoor?

In een persbericht verklaarde MoneyGram dat het geld heeft ontvangen van Ripple. Dit geld is verdeeld over twee kwartalen: In het derde kwartaal ontving het bedrijf $2,4 miljoen en in het vierde kwartaal ontving het bedrijf nog eens $8.9 miljoen dollar. Dat betekent dat Ripple in totaal $11,3 miljoen dollar heeft geïnvesteerd. De omzet van MoneyGram is ook flink gegroeid. In het vierde kwartaal lag dit rond de $323,7 miljoen. MoneyGram zegt het volgende over de samenwerking met Ripple:

“MoneyGram blijft zijn strategische samenwerking met Ripple uitbreiden als het eerste geldtransactiebedrijf dat het gebruik van blockchain-mogelijkheden.”

Vooralsnog is het gissen waarvoor de 10 miljoen van Ripple gebruikt gaat worden. Niets in de SEC-archieven geeft dit aan. De eerdere samenwerking tussen de bedrijven heeft er echter voor gezorgd dat MoneyGram de XRP token gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken.

“MoneyGram wordt gecompenseerd door Ripple voor het ontwikkelen en brengen van liquiditeit op valutamarkten. Hiervoor wordt de blockchain van Ripple gebruikt. Het bedrijf verwacht dat deze samenwerking, op schaal, onze behoefte aan werkkapitaal zal verminderen en extra inkomsten en kasstromen gaat genereren. “


De samenwerking tussen Ripple en Moneygram

MoneyGram heeft al langere tijd een partnerschap met Ripple. MoneyGram had al financiële banden met Ripple. De twee bedrijven hebben in januari 2018 een samenwerking aangekondigd zodat MoneyGram de XRP token kon intergreren in zijn betalingssysteem.

In juni 2019 zijn de twee een partnerschap aangegaan om samen te werken aan grensoverschrijdende betalingen met digitale activa. Ripple rondde in november toen een investering af van zo’n 50 miljoen dollar.

Ondanks deze nauwe samenwerking worden niet alle methoden voor geldoverdracht door Ripple afgehandeld. Onlangs onthulde MoneyGram een service genaamd FastSend. Hiermee kan realtime geld worden verzonden op basis van Visa.