Ripple

Ripple rond investering van $50 miljoen in MoneyGram af

MoneyGram, een groot geldverwerkingsbedrijf heeft aangekondigd dat Ripple zijn oorspronkelijke afspraak is nagekomen. Zij hebben inmiddels de de laatste investering van $ 20 miljoen gedaan. In totaal heeft Ripple nu $ 50 miljoen geïnvesteerd in MoneyGram.


Een totale investering van $50 miljoen

MoneyGram kondigt nu dus aan dat Ripple Labs Inc. de laatste investering van $20 miljoen in MoneyGram heeft afgerond. Dit is een onderdeel van Ripple’s totale investering van $50 miljoen in aandelen.

In juni zijn de twee bedrijven een strategisch partnerschap van twee jaar aangegaan. Hierin zijn beide samen gaan werken om grensoverschrijdende betalingen en afwikkelingen in verschillende valuta’s met cryptocurrencies mogelijk te maken. Bovendien, zou MoneyGram met deze samenwerking $50 miljoen dollar van Ripple krijgen in ruil voor aandelen.

MoneyGram gebruikt het xRapid product van Ripple om geld in één valuta te verzenden en direct om te zetten in de valuta die je wil. Door de XRP token van Ripple te gebruiken, zijn dit soort overdrachten sneller afgehandeld voor xRapid. Het is bijvoorbeeld sneller dan wanneer ze fiat valuta’s of andere belangrijke digitale activa gebruiken.

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, reageerde op de laatste investering:

“Vorige maand kondigden we aan dat MoneyGram, On-Demand Liquidity begon te gebruiken voor betalingen aan de Filippijnen. We zijn verheugd om de verdere uitbreiding van MoneyGram in Europa en Australië te ondersteunen. Digitale activa en blockchain technologie kunnen een enorme impact hebben op internationale betalingen. Hier zijn MoneyGram en Ripple een voorbeeld van. In juni hebben we deze partnerschap aangekondigd. Daarin is het bemoedigend om de snelle groei te zien. Daarnaast is het ook heel mooi de voordelen tot leven te zien komen. “

Ripple kocht het eigen vermogen van MoneyGram voor $4,10 per aandeel. Daarmee bezit het nu naar verluidt 9,95% van de gewone aandelen van MoneyGram.

Koop Ripple CTA

De meerderheid van crypto zal waarschijnlijk naar het nulpunt gaan

Begin november beweerde Garlinghouse dat er te veel crypto valuta’s bestaan. Bovendien heeft hij voorspelt dat slechts 1% van het totaal zal blijven bestaan. Daarnaast zegt hij dat dit kleine aantal crypto projecten de komende decennia de wereld flink gaat veranderen. Dit omdat het gericht zal zijn op het oplossen van echte problemen voor echte klanten.

Hij liet doorschemeren dat er slechts een aantal in staat zullen zijn om aan de behoeften van de klant te voldoen. Garlinghouse kwam met het argument dat de overgrote meerderheid van hen “waarschijnlijk naar het nulpunt gaat.”

Hij beweerde het volgende:

“Elke keer wanneer er een nieuwe markt komt, zijn er veel mensen die die markt verkennen en proberen aan te tonen dat ze een probleem kunnen oplossen. Zij beweren dan dat ze kunnen voldoen aan de behoefte van een klant.