Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple partner MoneyGram gaat samenwerken met Visa Direct

MoneyGram, een Amerikaans bedrijf dat geld overdrachten regelt en tevens een partner van Ripple is, heeft haar diensten over de hele wereld uitgebreid.

In een nieuwe aankondiging heeft MoneyGram de uitbreiding van haar stortingsdiensten voor betaalpassen aangekondigd. Het bedrijf lanceert deze service in samenwerking met Visa Direct.


Cross-border transacties met Visa Direct

Visa, zou het voor de Spaanse en Filipijnse gebruikers van de MoneyGram-betaalpas mogelijk gaan maken om transacties in realtime af te handelen. Deze samenwerking met Visa maakt Moneygram het eerste bedrijf in de branche dat grensoverschrijdende overboekingen vanuit de VS mogelijk maakt met Visa Direct.

Alex Holmes, CEO en voorzitter van MoneyGram zegt het volgende:

“Dit is een hele opwindende tijd voor ons. Ons bedrijf is in een rap tempo blijven groeien. We proberen de digitale transactiewereld te innoveren. daarnaast probeert Moneygram een gestroomlijnde klantervaring te bieden. Grensoverschrijdende digitale groei is een belangrijke strategische prioriteit en we zullen de industrie blijven leiden met innovatieve producten en diensten. ”

Visa Direct biedt wereldwijd een vergelijkbare service aan meer dan één miljard kaarthouders. Nu MoneyGram samenwerkt met Visa, kunnen de gebruikers de website en app gebruiken om geld te verzenden naar alle Visa kaarten.

Bill Sheley, SVP en Global Head of Visa Direct, zegt het volgende:

“We zijn toegewijd aan het ondersteunen van de best mogelijke grensoverschrijdende betalingen. De consument moet een positieve ervaring met geldoverdrachten over de hele wereld. De eerste fase van het lanceren van MoneyGram is een succes geweest. Dit komt door de feedback van klanten en integratie van Visa Direct in het digitale netwerk van MoneyGram. Hierdoor kijken wij er enorm naar uit om snel uit te breiden en onze service naar nieuwe markten te brengen over de hele wereld. “

Het aandeel van Ripple

MoneyGram en Visa zijn ook van plan dezelfde service de komende maanden uit te geven in andere landen. MoneyGram is al een tijd lang een partner van Ripple. Het Amerikaanse crypto bedrijf heeft zelfs een aandeel van 15% in het bedrijf. De samenwerking tussen Ripple en MoneyGram is een groot succes, vooral in Mexico en de Filipijnen. Hier wordt zeer veel gebruik gemaakt van de grensoverschrijdende betalingen.