Ripple

Ripple CEO: XRP is nuttig, kijk maar naar Moneygram

Ripple’s XRP token is al tijdenlang onderwerp van gesprek. Een deel van de crypto community vindt de munt een verrijking, een ander deel vindt dat de munt te weinig use cases heeft. De CEO van Ripple vertelt dat de token wel degelijk levensvatbaar is.


XRP heeft veel voordelen

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, vertelt dat XRP heel veel voordelen biedt ten opzichte van andere fintech systemen.

Om zijn uitspraak kracht bij te zetten verwijst hij naar één van de grootste financiële dienstverleners ter wereld, genaamd MoneyGram. Het bedrijf maakt gebruik van XRP om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken. Doordat het bedrijf de XRP token gebruikt worden de betalingen binnen 60 seconden afgewerkt en hoeft de partij die het geld overmaakt zich geen zorgen te maken over de wisselkoersen.

 

Moneygram & Ripple

Ripple investeerde zo’n 30 miljoen euro in MoneyGram voor zo’n 10 procent van de aandelen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Ripple in juni 2020 nog eens $20 miljoen dollar investeren in het bedrijf.

Dat MoneyGram, één van ’s werelds grootste transactie bedrijven ter wereld instemde XRP en xRapid te gebruiken was een heugelijk moment voor de XRP community. De CEO van MoneyGram, genaamd Alex Holmes, noemde de samenwerking met Ripple een ‘perfect huwelijk’ dat zou helpen zaken binnen het bedrijf te versnellen. Daarnaast noemde hij het partnerschap een belangrijke mijlpaal in het tweede kwartaal rapport.

Nadat Ripple geïnvesteerd heeft in Moneygram, is de aandelenkoers van MoneyGram met bijna 350 procent gestegen.


10 keer minder volatiel

Niet alleen Moneygram is het bewijs dat XRP daadwerkelijk bruikbaar is. Brad Garlinghouse vertelt namelijk dat het gebruik van XRP voor internationale betalingen prijsrisico’s voor banken en betaalproviders kan verminderen. Volgens de CEO is XRP tien keer minder volatiel dan fiat valuta’s.