prijs stijgt
Altcoin

Dit is waarom Terra Classic in september met 250 procent steeg

Terra Classic (LUNC) heeft alle cryptocurrency’s zijn hielen laten zien in september. In de afgelopen zeven dagen alleen al scoorde het project een koerswinst van 100 procent. Vanaf het begin van de maand september gemeten gaat het zelfs om een koerswinst van 250 procent. Bitcoin verloor in diezelfde periode 4 procent, terwijl Ethereum slechts 3,5 procent won.

Wat is er aan de hand?

Niemand had ooit nog een stuiver willen geven voor het succes van Terra Classic na de ineenstorting van het project in mei. Destijds ging er met het uit elkaar vallen van het ecosysteem voor 40 miljard dollar aan waarde in rook op. Terra Classic is de hergeboorte van hetzelfde project en heeft daarom vanaf het begin al te maken met een meer dan gezonde dosis aan kritiek van analisten en investeerders.

Daar trekt niet iedereen zich iets van aan, want de markt lijkt momenteel wel wat te zien in het project. Op 27 augustus ging er een nieuwe staking-service live op het Terra Classic platform en dat lijkt de drijvende kracht achter deze rally te zijn. Volgens LuncStaking_Bot hebben gebruikers meer dan 610 miljard LUNC gestaked, wat bijna 9 procent van de volledige supply is.

Jaarlijks rendement van 37,8 procent

Het antwoord op de vraag of de ontwikkelaars van het project iets geleerd hebben van het falen van het originele Terra? In eerste instantie lijkt het erop van niet, stakers krijgen namelijk een jaarlijkse rente van 37,8 procent op hun stake. Dat is een behoorlijk percentage, dat voor een flinke inflatie kan zorgen voor het project. Daar staat echter wel een nieuwe burn-belasting tegenover die op 20 september live moet gaan.

De burn-belasting zit al opgenomen in de laatste versie van de computercode, maar op 20 september stemt het netwerk over deze maatregel. Komt die erdoor, dan gaat 1,2 procent van iedere transactie op de brandstapel. Het idee is om hiermee de supply van LUNC flink terug te brengen. Vanaf de bodem gemeten heeft het project al een koerswinst van 37.000 procent geboekt.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving