avalanche
Avalanche

Dit zijn 3 cruciale prijsniveaus voor Avalanche

Beleggers in Avalanche (AVAX) moeten volgens de analisten van IntoTheBlock, een on-chain analyseplatform, drie cruciale prijsniveaus in de gaten houden. Zij baseren zich hierbij onder andere op de koopvolumes op bepaalde koersniveaus. Kan Avalanche binnenkort weer naar boven uitbreken?

Welke drie prijsniveaus zijn belangrijk voor Avalanche?

Aanvankelijk bereikte AVAX op 18 maart een lokale piek van $65,39, maar is sindsdien met ongeveer 45% gedaald en handelt momenteel rond de $36,72.

De groene bubbel op de wereldwijde in/out of the money-grafiek van IntoTheBlock laat zien dat 866.000 adressen ongeveer 14,49 miljoen AVAX hebben gekocht tegen een gemiddelde prijs van $31,72. Dit cijfer is cruciaal omdat het een belangrijke vraagzone vertegenwoordigt die sterke steun kan bieden als de prijs weer naar dit niveau daalt.

Aan de andere kant geeft de rode bubbel een potentieel weerstandsniveau aan. Hierbij gaat het om ongeveer 1,04 miljoen adressen die zo’n 22,75 miljoen AVAX aanhouden, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $48,67. De prijs van AVAX kan op dit niveau op weerstand stuiten omdat beleggers mogelijk willen verkopen om quitte te spelen.

Avalanche Global In/Out of the Money
Avalanche Global In/Out of the Money. Bron: IntoTheBlock

Bovendien identificeert de grijze bubbel een kritieke zone rond de $36,77, waar 541.000 adressen ongeveer 25,55 miljoen AVAX hebben verkregen. Dit gebied kan ook als weerstand dienen, waardoor opwaartse prijsbewegingen mogelijk worden beperkt.

Technische analyse ondersteunt deze observaties, wat aangeeft dat AVAX momenteel consolideert tussen $31,32 en $39,89. Mocht de prijs uit deze range breken, dan zou deze met 32% kunnen stijgen naar het volgende significante weerstandsniveau rond de $48,85.

AVAX Prijsanalyse

Daarnaast gaf crypto-analist Ameba inzichten in mogelijke prijsbewegingen op korte termijn voor AVAX. Hij gelooft dat AVAX het lagere niveau van de range kan testen voordat de volgende stijging volgt.

“Ik zou graag een onder of boven middenklasse zien, of als de zaken slecht gaan een veegbeurt van de range lows voor een range play”, aldus Ameba.

Avalanche (AVAX) Prijsanalyse
Avalanche (AVAX) Prijsanalyse. Bron: TradingView

Wat denk jij? Gaat Avalanche binnenkort weer aan nieuwe stijgingen beginnen of is het feestje voorbij voor de altcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht AVAX of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken