Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Dit zijn de 3 best presterende crypto’s van het moment & Nederlanders krijgen gratis 20 euro

De afgelopen week werd gekenmerkt door een opvallende toename in de waarde van verschillende altcoins. Bijzonder opmerkelijk was de prestatie van de memecoin Dogwifhat (WIF), die een indrukwekkende stijging van bijna 62% in slechts 7 dagen noteerde.

Deze trend werd niet alleen door Dogwifhat gezet; ook andere cryptomunten lieten een enorme groei zien. In dit artikel werpen we een blik op de altcoins die de afgelopen tijd het beste hebben gepresteerd.

1. Dogwifhat (WIF)

Dogwifhat (WIF), een memecoin die in december vorig jaar werd gelanceerd, heeft deze week een indrukwekkend nieuw record bereikt door een all-time high (ATH) te vestigen. Beginnend met een waarde van slechts $0,0047 per token in december, is de prijs van WIF onlangs gestegen naar $3,65.

Deze toename werd gekenmerkt door een significante prijssprong van 19,4% in de laatste 24 uur, wat de wekelijkse winst op maar liefst 62% brengt. Het token heeft zelfs een piek bereikt van $3,96, hoewel er daarna een kleine terugval was. Dit wijst erop dat de $4 drempel een stevig weerstandsniveau vormt.

Dankzij de recente prestaties is de marktwaarde van WIF gestegen naar meer dan $3,6 miljard, wat het op de 40e plaats zet qua marktkapitalisatie. Dit is een opmerkelijke mijlpaal voor de coin. Ondanks de significante groei, heeft WIF nog een lange weg te gaan vergeleken met de meest prominente memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), met respectievelijk een marktwaarde van $30,8 miljard en $18,1 miljard.

2. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH), dat voortkomt uit een afsplitsing van Bitcoin (BTC) in 2017, maakt deze week indruk met zijn sterke prestaties.

De toenemende belangstelling van beleggers is merkbaar met het naderen van de ‘halving’ van BCH, een sleutelmoment waarbij de beloning voor het minen gehalveerd wordt.

Dit evenement, dat historisch gezien de waarde van cryptocurrencies positief beïnvloedt, heeft geleid tot een significante prijsstijging: BCH zag een toename van 10% in slechts 24 uur en bereikte over de week een groei van 56%.

Door deze opmars is de koers van Bitcoin Cash gestegen tot boven de $600, een niveau dat sinds november 2021 niet meer was behaald.

3. Mantle (MNT)

Afsluitend bespreken we Mantle (MNT), een layer-2 protocol gebouwd op het Ethereum (ETH) netwerk. Sinds de lancering in juli 2023 heeft deze relatief nieuwe altcoin een aanzienlijke groei doorgemaakt. Afgelopen week bereikte Mantle een nieuw hoogtepunt met een recordprijs van $1,24, wat een indrukwekkende stijging van ongeveer 50% in waarde vertegenwoordigt.

Ondanks dat het netwerk nog maar kort actief is, heeft het al een marktwaarde van meer dan $3,7 miljard weten te bereiken. Dit succes heeft Mantle in staat gesteld om voorbij te gaan aan zijn concurrent binnen het Ethereum laag-2 ecosysteem, Optimism (OP), qua marktwaarde.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin Cash of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten