zuid korea
Regulatie

Do Kwon richtte met succes een bedrijf op in Servië, weken nadat Interpol Red Notice had uitgegeven

Volgens een rapport kon de onlangs gearresteerde mede-oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, een bedrijf in Servië registreren. De registratie gebeurde slechts een paar weken nadat Interpol een Ret Nocie voor hem had afgegeven. Advocaten die Kwon hielpen bij het opzetten van een bedrijf in Servië, zeiden naar verluidt dat ze niet op de hoogte waren van de rode kennisgeving van Interpol tegen hun cliënt.

Do Kwon gebruikt Koreaans paspoort om bedrijf te registreren

Slechts een paar weken nadat een Interpol Red Notice voor arrestatie was uitgevaardigd, kon de voormalige CEO van Terraform Labs, Kwon, nog steeds een bedrijf oprichten en registreren in Servië, aldus een lokale publicatie. Bekend als Codokoj22 d.o.o. Beograd vermeldt Kwon als eigenaar. Het bedrijf werd op 12 oktober 2022 geregistreerd. De voormalige CEO wordt samen met zijn landgenoot Han Chang-Joon van Chai Corporation ook genoemd als bestuurders van het bedrijf.

Het Servische bedrijf van het duo werd opgericht met een kapitaal gelijk aan iets minder dan $1 (100 din). Dit meldde een rapport in DL News. Het rapport voegde eraan toe dat Kwon en Chang-Joon hun Koreaanse paspoorten gebruikten om het nieuwe bedrijf te registreren bij het Servische handelsregister.

Interpol startte eind 2022 een internationale klopjacht op Kwon. De wereldwijde wetshandhavingsinstantie had een Red Notice uitgegeven voor de mede-oprichter van Terraform Labs. Voordat de kennisgeving werd uitgegeven, stond Kwon erop dat hij niet op de vlucht was. Hij zei dat hij in feite samenwerkte met “elke overheidsinstantie die interesse heeft getoond om te communiceren”.

De minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro zei dat Kwon was gearresteerd op de luchthaven van Podgorica. Hij had een vervalst Costa Ricaans paspoort bij zich toen hij werd aangehouden. Chang-Joon zou nu ook gearresteerd zijn.

Advocaten niet op de hoogte van de Interpol Red Notice

Ondertussen worden niet bij naam genoemde functionarissen van het Servische handelsregister en advocaten van Gecic Law Firm in het rapport geciteerd. Zij beweren onwetend te zijn over het bestaan van een Interpol Red Notice. Ognjen Colic beweerde dat zijn bedrijf alle nodige stappen had ondernomen voordat hij ervoor koos om hem te vertegenwoordigen. De partner bij de juridische vertegenwoordigers van Kwon in Servië zei naar verluidt het volgende:

Ik kan geen commentaar geven op mijn cliënt vanwege vertrouwelijkheidsovereenkomsten. Ik kan wel zeggen dat deze cliënt alle reguliere veiligheidscontroles heeft doorlopen die we voor elke cliënt uitvoeren, inclusief de Interpol-website en dat hij daar niet op staat. U kunt het nu zelf controleren.

Milos Petakovic, een advocaat van hetzelfde advocatenkantoor, wordt in het rapport geciteerd. Hij stelt dat hij zijn collega’s moest raadplegen voordat hij commentaar gaf op de beslissing van Gecic Law Firm om voor Kwon te werken.

Naast Zuid-Korea, dat in september 2022 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde, werd Kwon ook gezocht door de autoriteiten in Singapore en in de Verenigde Staten.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken